Siriese magte trek terug uit Palmyra na ISIS-aanvalle

Deel op

Russiese lugaanvalle het talle vegters van die Islamitiese Staat (ISIS) in die antieke Siriese stad Palmyra gedood en ander gedwing om die wyk te neem nadat hulle vroeër die stad herbeset het.

Maar ISIS het weer aangeval en Siriese magte uit dele van die stad verdryf.

Meer as 60 lugaanvalle is oornag uitgevoer met meer as 300 ISIS-djihadiste wat dood is.

ISIS het verlede week met ‘n offensief naby Palmyra, ‘n Unesco-wêrelderfenisterrein, begin. Nadat hulle Aleppo verloor het, skuil hulle nou by die erfenisterrein om bombardemente te ontsnap in die hoop om ‘n propaganda-oorwinning te behaal.

In die offensief het hulle ongeveer 50 lede van die Siriese regering om die lewe gebring en gelyktydig aanvalle op verskeie posisies van die regering in die omgewing van Palmyra uitgevoer.

In Mei 2015 het ISIS beheer oor Palmyra geneem en massiewe skade aan baie van die antieke plekke in die stad aangerig.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.