EU, Merkel verklaar oorlog teen sosiale media, Rusland

Deel op

Terwyl Merkel ‘n oorlog aangekondig het teen Europa se “valse nuus” – eintlik ware verhale oor die lot van gewone Duitsers in die aangesig van die migrantevloed – is Europa se burokrate besig om ‘n stryd teen Rusland van stapel te stuur.

Woensdag het die EU Parlement gestem oor ‘n resolusie waarin gevra word dat die EU “reageer op inligtingsoorlogvoering deur Rusland”. Russiese nuuswebtuistes soos RT en Sputnik-nuusagentskap is na bewering een van die mees gevaarlike “werktuie van Russiese propaganda”, en ‘n beroep op die EU-lidlande is gedoen om finansiering vir teen-propaganda projekte te verhoog.

‘n Totaal van 691 wetgewers het deelgeneem aan die stemming: 304 het gestem ten gunste van die resolusie by name “strategiese EU kommunikasie teen propaganda deur derde partye”, 179 stemme daarteen en 208 het buite stemming gebly. Skrywers van die dokument het die “werktuie van Rusland” met Daesh terroriste vergelyk.

Die dokument plaas dus Russiese media-organisasies saam met terreurgroepe soos die Islamitiese staat (ISIS).

As ‘n resultaat van die stemming, word Rusland nou beskuldig van “inligtingsoorlogvoering,” dmv RT se TV-kanaal, Sputnik-nuusagentskap, Rossotrudnichestvo federale agentskap en die Russkiy Mir (Russiese Wêreld) fonds wat onder die mees gevaarlike propaganda “gereedskap” blyk te wees.

Duitse nuus is berug daarvoor dat dit beheer word. Dr. Udo Ulfkotte, die redakteur van die Frankfurter Allgemeine Zeitung, een van die grootste koerante Duitsland, het gesê die doel van die grootste deel van die misleiding was om lande in die rigting van konflik te stuur.

Ulfkotte, 55, voorheen ‘n adviseur vir die Duitse kanselier Helmut Kohl, sê die korrupsie van joernaliste en die groot nuusafsetpunte deur globaliste is roetine, aanvaarde optrede, en wydverspreid in die Duitse media.

Sy boek, wat tans slegs beskikbaar is in Duits, “Gekaufte Journalisten” (Kopp 2014) het ‘n blitsverkoper in Duitsland, maar in ‘n bisarre wending wat Ulfkotte sê kenmerkend is van die kognitiewe dissonansie van die Weste, kan die boek nie bespreek word nie.

“Nee, Duitse hoofstroomjoernaliste word nie toegelaat om verslag te doen oor [my] boek nie. Anders sal hy of sy afgedank word. So ons het ‘n blitsverkoper wat geen Duitse joernalis oor mag skryf of praat nie.”

Die omstrede EU verslag dui daarop dat Moskou finansiële ondersteuning aan opposisiepartye en organisasies in EU-lidlande verskaf, wat disintegrasie binne die blok veroorsaak.

Geskryf deur ‘n Poolse lid van die Europese Konserwatiewe en Hervormers (ECR) se groep, Anna Fotyga, beweer die verslag dat Moskou ten doel het om “vrees en verdeling van Europa aan te hits,” en doen ‘n beroep vir die vestiging van maatreëls om die vermeende Russiese propagandabedreiging aan te pak.

Sputnik het intussen ‘n beroep gedoen op die Verenigde Nasies, die Organisasie vir Veiligheid en Samewerking in Europa (OVSE) en ‘n aantal organisasies en nie-regeringsorganisasies van internasionale joernaliste, insluitend Verslaggewers Sonder Grense, om maatreëls te tref om die inmenging in vryheid van toespraak in die EU te staak.

Die vernederde Amerikaanse hoofstroommedia het intussen ‘n nuwe bekeerling bygekry: Angela Merkel. Die Duitse kanselier het uitgevaar teen die mag van sosiale media om korrupsie van die elite te ontbloot, en vervaardigde stories en gesensorde inligting uit te snuffel.

Merkel het in die Duitse parlement gepraat vir die eerste keer sedert haar aankondiging Sondag dat sy ‘n vierde termyn beoog en het gewaarsku dat die openbare mening “gemanipuleer” word op die internet. Sy het gewaarsku dat “populisme en politieke uiterstes in Westerse demokrasieë groei”.

“Iets het verander – soos globalisering voortsnel, [politieke] debat vind plaas in ‘n heeltemal nuwe media-omgewing. Menings word nie op dieselfde manier gevorm waarop hulle 25 jaar gelede gevorm is nie,” het sy gesê.

Aangehaal deur France24, het sy verklaar dat “ons vandag valse webwerwe, bots, trolle het. Dinge wat hulself herstel, die bevordering van menings met sekere algoritmes en ons moet leer om dit te hanteer”.

Die kanselier gesê die uitdaging is om mense “te bereik en te inspireer” … met sensuur. “Ons moet hierdie verskynsel te konfronteer en indien nodig, dit reguleer,” het sy verduidelik.

‘n Goeie voorbeeld van haar “haatspraak” sensuur was toe die duisende verkragtings en seksuele aanrandings in Köln op Nuwejaar deur die polisie en die media toegesmeer is sodat gewone Duitsers nie moes uitvind hoe haar immigrasie-beleid die land vernietig nie.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.