Minister ontken rol in horing-herrie

Deel op

David Mahlobo, Suid-Afrika se minister van staatsveiligheid, het ontken dat hy betrokke is by onwettige renosterhoringhandel.

Mahlobo het intussen die kommissaris van polisie in Mpumalanga gevra om die “ongegronde en ­lasterlike” bewerings wat ‘n Al Jazeera dokumentêre rolprent gemaak het in dier voege, te ondersoek.

Volgens Al Jazeera berig het Mahlobo na bewering noue bande met ‘n Chinees wat die georganiseerde misdaad in renosterhoring hanteer. Guan Jiang Guang, het gespog hoe hy swart immigrasie- en wetstoepassingsbeamptes omkoop.

“Hy het elke week na my masseersalon gekom – minstens twee keer per maand. Ek ken hom baie goed. Hy was al ‘n gas in my huis,” sê Guan in die dokumentêre rolprent van Mahlobo gesê. ‘n Versteekte kamera het die gesprek verfilm.

Mahlobo het ontken hy en sy vrou verbintenisse met Guan of sy werknemers het.

Mahlobo vra verder dat die kommissaris Guan ondersoek oor sy rol in die onwettige renosterstroperyasook na beweringe dat hy onwettige immigrante aanstel.

Die minister oorweeg glo ook ‘n lastereis teen Al Jazeera, publikasies wat die bewerings gepubliseer het, Guan en die rolprent se vervaardiger.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.