Sting-konsert in Parys ‘n reuse toesmeerdery

Deel op

Die Eagles of Death Metal se voorsanger Jesse Hughes is toegang geweier tot die plek waar ‘n massaslagting 89 van sy ondersteuners uitgewis het. Op 13 November, 2015, het terroriste die konsertsaal geteiken en onder die wit gehoor gemaai, wat tot die dood 90 mense gelei het.

Hughes dink dat die sekuriteit by die Bataclan betrokke was in die terroriste-aanvalle in Parys waar sy Kaliforniese groep opgetree het. Hoofstroommediaberigte vertel dat die terroriste die saal “binnegestorm” het, maar dit is ‘n leuen sê Hughes.

Hughes en ‘n ander lid is verbied om die konsert ter herdenking van die slagoffers by te woon “omdat hy beweer Moslempersoneel was betrokke by [die] aanval” het AFP berig. Dit is nie die eerste keer dat die groep weggewys word deur Franse promotors oor hul getuienis van wat gebeur het nie.

Jesse Hughes is ‘n pastoor in die Universele Lewe Kerk. Hy is pro-wapenbesit, pro-Trump, en pro-lewe. Hy beweer ook dat politieke korrektheid letterlik mense se dood veroorsaak. Die Franse eienaar van die konsertsaal wil egter niks van Hughes weet nie.

“Hulle [Hughes en mede-lid] het gekom, ek het hulle uitgegooi – daar is dinge wat jy nie kan vergewe nie,” het Bataclan mede-direkteur Jules Frutos gesê. “Hy [Hughes] maak hierdie ongelooflike valse verklarings elke twee maande. Dit is waansin, beskuldig ons veiligheid daarvan dat hulle deel was van die terroriste … Genoeg. Zero. Dit moet stop.”

Maar Frutos, wat Joods is, was nie teenwoordig in die saal nie. Hy bestuur steeds die saal nadat die eienaar na Israel verhuis het en hulle dit op 11 September aan ‘n multinasionale maatskappy verkoop het.

Hughes het hom nie van stryk laat bring nie.

“Ek het gesien hoe ‘n man met ‘n FAL [NAVO se ligte outomatiese geweer, ironies genoeg met die naam” Die regterarm van die Vrye Wêreld “] staan en toe hy my in die gesig staar, het sy oë soos albasters gelyk. Hy uit sy kop bedwelm, en ons weet nou hulle was hoog op Xanax en kokaïen. Ek het hom herken. Ek het hom vroeër in die dag gesien en gesien hoe staar hy na ons.”

Hughes sê daar was ook ander ontstellende besonderhede. “Tydens die skietery wou ek na buite maar die deur agter die skerms was van buite afgesper. Hoe het dit gebeur?”

Hughes beskryf hoe die terroriste se meesterbrein, Salah Abdeslam, na hulle gestaar het. Ahmad Almohammad, 25, het vermoedelik by die Bataclan terreurgroep aangesluit, terwyl hy homself voorgedoen het as ‘n migrant. Ten spyte van ‘n massiewe polisie- en weermagklopjag het Abdesalam maklik ontsnap tot hy eers in 18 Maart 2016 vasgetrek is.

Na afloop van die aanval, het die Franse polisie 450 moskees gesluit omdat hulle ISIS-werwingsmateriaal in elke enkele een van hulle gevind het.

Die publiek vir “Heavy Metal” musiek is byna 100 persent wit en manlik. Hughes sê die belangrikste besonderhede van die aanval word weggelaat uit al die mediaberigte. Hy sê toe die terroriste begin skiet het, was hulle reeds binne. “Hulle sekuriteitsouens het geweet. Hulle uitsmyters het geweet. Hulle deurwagte het geweet.”

Sting het Saterdag­aand ‘n konsert by die Bataclan gegee waar Hughes geweier is.

“Vanaand het ons twee take: Ten eerste om diegene te onthou wat hul lewe verloor het en dan om die lewe en musiek in hierdie geskiedkundige plek te vier,” het Sting gesê.

In die twee ure lange aanval het die aanvallers hul slagoffers wat om genade gesmeek het, summier tereggestel. Geen van die mense in die gehoor is gyselaar gehou nie. Jong meisies het opgestaan met hul hande in die lug en gesmeek, maar hulle is koelbloedig voor die voet doodgeskiet.

Maar Hughes sê die gyselaarstorie is dekking oor hoekom die polisie so lank geneem het om te reageer. Hy sê daar was geen gyselaars nie.

Hughes sê die aanval bewys dat liberale denke veroorsaak dat mense nie meer geestelik weerbaar is nie. Hy sê die gehoor het nie eens begryp wat die geweerskote beteken nie. Hulle het verdwaas soos skape rondgemaal en nie eens probeer skuiling soek nie.

Die aanval het geëindig toe een aanvaller doodgeskiet is en twee ander dood is toe hulle die bomgordels wat hulle gedra het, laat ontplof het.

In gekoördineerde aanvalle daardie nag in Parys het ander gewapendes en selfmoordbomaanvallers ‘n sokkerstadium en verskeie straatkafees aangeval. Die Islamitiese Staat (ISIS) het aanspreeklikheid aanvaar vir die aanvalle waarin 130 mense dood is.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.