Farage waarsku Brexit word geblokkeer deur howe

Deel op

Nigel Farage, die voormalige Ukip-leier, het gewaarsku daar sal ‘n opstand wees indien die Parlement deur die Britse hooggeregshof verplig word om die Brexit-referendum te keer.

Die tussentydse leier het sy woede teen die besluit van drie onverkose senior regters uitgespreek om premier Theresa Mei se aanwending van Artikel 50 te keer.

Die wetlike aansoek is gebring deur Bly-ondersteuners, wat gesê het die prerogatiewe magte wat die artikel gebruik, is nie voldoende nie en parlementêre goedkeuring is nodig vir Brexit.

Farage het aan die BBC gesê: “Ek is bekommerd dat verraad naby kan wees. Ek vrees nou dat elke poging aangewend sal word om Artikel 50 te keer of dit te vertraag. As dit so is, hulle het geen idee van die vlak van openbare woede wat hulle sal ontlok nie.”

Ukip-voorloper Suzanne Evans het ook haar verontwaardiging uitgespreek: “Hoe durf hierdie aktivis-regters probeer om ons wil ongedaan te maak?”

Ukip se enigste LP, Douglas Carswell, het dit as “skokkende geregtelike aktivisme” verdoem, en bygevoeg dat “hierdie regters is in wese politici sonder aanspreeklikheid”. Hy het later getwiet: “Blyers, aangehelp en ondersteun deur prokureurs, is besig om kiesers te vertel hulle stemme beteken niks.”

Tory-LP Peter Bone het aan die Daily Mail gesê hy voel “ontsteld” deur die beslissing, en bygevoeg: “. Ek dink dit is vreemd dat die hof probeer om die Parlement te vertel wat om te doen.”

May se regspan het aangevoer dat sy in staat is om artikel 50 van die Verdrag van Lissabon in werking te stel, wat die formele tweejarige proses om die EU te verlaat sal afskop. Dit sou die Brexit-onderhandelinge deur uitvoerende bevel begin, sonder dat dit deur die Parlement hoef te gaan, maar die hooggeregshof het die Bly-kamp gelyk gegee.

Die hof se beslissing, as dit gehandhaaf word op appèl, sal Brexit in chaos dompel.

Deutsche Bank het gesê hulle glo ‘n vroeë verkiesing svolgende jaar is nou onvermydelik en planne ingesluit in hul “basis geval”, maar Downingstraat het daarop aangedring daar moet nie ‘n verkiesing wees voor 2020 nie.

Farage se veldtog het vir Brexit gesorg en hy die 23 Junie-referendum as Brittanje se “onafhanklikheidsdag” beskryf.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.