Ebola-grense weer oopgestel

Deel op

Die Ivoorkus het sy westelike grens met Liberië en Guinee heropen twee jaar nadat dit in Augustus 2014 gesluit is om die verspreiding van die Ebola-virus te verkom.

Die virus het die lewens van duisende mense in Wes-Afrika geëis.

Ongeveer 29 000 mense het die hemorragiese koors in die eerstes twee jaar van die uitbreking, die ergste nog op rekord, opgedoen. Meer as 11 000 mense is dood voordat dit finaal in Junie vanjaar beëindig is. Die meeste sterftes was in Guinee, Liberië en Sierra Leone.

“Ons moes hierdie maatreëls tref om ons land te beskerm. Die feit dat ons nie ’n enkele geval gehad het nie, kan as werklike welslae beskou word,” het ’n regeringswoordvoerder, Bruno Kone, gesê met verwysing na die grenssluiting.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.