Marine Le Pen looi Sarkozy se radikale Moslem-vriende

Deel op

Die leier van FN Marine Le Pen sê sy is bewus daarvan dat Sarkozy weer probeer om haar “verregse” verkiesingsplatform te beset met allerlei geluide oor “radikale Islam” en swemdrag.

Le Pen sê egter die verskil tussen die beeld wat Sarkozy wil bevorder van homself in sy verkiesingsveldtogte, en die verbintenisse wat hy in die geheim het met ekstremisme, is kommerwekkend.

“Dit is duidelik dat Nicolas Sarkozy wil hê mense moet dink dat hy die media-kampioen van die stryd teen Islamitiese radikalisme is, maar sy trou aan die globale promotor van Wahhabisme is duidelik. Dit is die doktrine van die mees fanatiese en radikale organiseerders wat die ergste afskuwelike in die naam daarvan pleeg.”

Marine Le Pen Sarkozy verder gediskrediteer: “Hoe kan ons glo dat die Franse moet staatmaak in hul stryd teen Islamisme op ‘n politieke figuur wat kruip by die Qataris of die Saoedi’s?”

Nicolas Sarkozy probeer tans sy “anti-Islam-houding” by kiesers bemark deur te velde te trek teen Moslemswemdrag of boerkini’s.

Die FN se vise-president Florian Philippot (foto) het egter Vrydag gesê die Wet van 2004 wat godsdienstige simbole in skole verbied moet uitgebrei word na alle openbare ruimtes, en nie net die Islamitiese sluier maar ook die Joodse kippa moet verbied word.

Hy het ook gesê kruise moet nie te groot wees om omstredenheid uit te lok nie.

Die voormalige Franse president, Sarkozy, wat van plan is om in die volgende jaar se presidentsverkiesing weer te staan, kan geregtelike vervolging in die gesig staar oor beweerde onwettige finansiering van sy mislukte 2012 presidensiële aanslag, het ondersoekbeamptes aangekondig.

“Aanklaers vra dat almal wat aangekla word, verhoor moet word,” het ‘n bron aan AFP gesê.

‘n Ondersoekende landdros moet nou besluit of die aanklaers se aanbevelings aanvaar sal word.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.