Rugby: Die god van ‘transformasie’ sneuwel in Argentinië

Deel op

Vir slegs die tweede keer in die geskiedenis het die eens trotse Springbokrugbyspan oor die naweek teen die Argentynse Poemas in die stad Salta verloor met 24-26 verloor. Die plaasvervangerlosskakel Santiago González Iglesias het in die 78ste minuut van die wedstryd die laaste spyker in die Springbokdoodskis geslaan toe hy met ‘n strafskop geslaag het.

Dit was die eerste oorsese toetswedstryd onder die afrigting van Allister Coetzee wat begin het om die skroewe van rassetransformasie aan te draai, soos wat die ANC en die hoofstroommedia van hom vereis, met die resultaat dat Suid-Afrika nie eens teen die swakste span in die suidelike halfrond kan wen nie. Teen Nieu-Seeland sou Suid-Afrika baie ver verloor het.

Nicolás Sanchez het twee strafdoele behaal, nadat Elton Jantjies die Springbokke aanvanklik laat voorloop het, en het ook ‘n uitstekende drie deur Joaquin Tuculet verdoel sodat Argentinië teen rustyd met 13-3 voorgeloop het.

Kenners is dit eens dat sowel Jantjies as Morné Steyn swak geskop het. Nietemin het Jantjies na rustyd met ‘n strafskop geslaag en het Bryan Habana ‘n drie gedruk, om die telling gelyk te maak. Kort hierna het Argentinië egter weereens met tien punte voorgeloop toe Juan Martin Hernández ‘n voortreflike kruisskop in die rigting van Juan Manuel Leguizamon geloos het, wat oorgeduik het. Hernández het die drie verdoel en agterna nog ‘n strafskop oorgeskop.

Morné Steyn het met twee strafskoppe geslaag, terwyl Pieter-Steph du Toit in die 68ste minuut ‘n drie gedruk het om Suid-Afrika met 24-23 te laat voorloop, alvorens Iglesias die laaste woord met sy strafskop ingekry het.

Argentinië: Drieë Tuculet, Leguizamon. Cons Sánchez, Hernández. Strafskoppe Sánchez 2, Hernández, González Iglesias.

Suid-Afrika: Drieë Habana, Du Toit. Doelskop Jantjies. Strafskoppe Jantjies 2, Steyn 2.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.