Leeu verskeur kind op wildplaas

Deel op

Die polisie in Parys ondersoek ‘n saak van strafbare manslag nadat ‘n 12-jarige seun verskeur is deur leeus by die Otavi-wildplaas buite Parys.

Daar word beweer dat die oorledene, Nkalamelo Latha, een van die plaaswerkers om die plaas vergesel het.

Die werker het in die leeukamp ingegaan saam met Nkalamelo. Die leeus het glo ontsnap uit hul voedingsarea en die plaaswerker en die swart kind aangeval.

Die plaaswerker het daarin geslaag om te ontsnap sonder beserings maar Nkananelo was nie so gelukkig nie. Hy het aan sy wonde beswyk.

Volgens die polisie was Nkananelo ‘n weeskind wat by sy suster en haar man gewoon het, ‘n toesighouer by Otavi.

Die plaasbestuurder, Ina Human, sê ‘n man in sy 30’s, wat in hul diens was vir die afgelope ses maande het die sleutel tot die hok gesteel en toegang verkry. Sy sê hulle is hartseer oor die voorval.

“Die polisie sê dit is verskriklik nalatig van hom om ‘n kind in ‘n leeukamp te neem. Ons maak altyd seker dat die hok ten alle tye gesluit is. Niemand kan die hok ingaan nie… Ons maak seker dat dit altyd toegesluit is, altyd. Dat die vereiste veiligheidsmaatreëls in plek is. Ek kan nie verstaan ​​waarom hierdie man besluit het om die sleutels te steel om by die hok in te gaan nie,” sê Human.

Die ondersoek duur voort.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.