Twee Suid-Afrikaanse ISIS-simpatiseerders vra borg

Deel op

Tweelingbroers Sallahoeddin (Brandon-Lee) en Jakeen (Tony-Lee) Thulsie, wat van terrorisme beskuldig word, sal na verwagting om borgtog aansoek doen by die Johannesburgse landdroshof.

Tydens hul laaste verskyning het kol. André Neethling, ‘n provinsiale ondersoeker van misdade teen die staat, getuig teen die 23-jariges, wat na bewering hul arrestasies onwettig wil laat verklaar.

Neethling het aan die hof gesê dat hy aan huis van een van die Thulsies, die ondersoekbeampte ao. Wynand Olivier raakgeloop het.

Olivier het na bewering aan hom gesê dat ‘n getuie, Renaldo Smith, erken het dat hy en die broers deel was van ‘n groep wat Suid-Afrika wou verlaat om aan te sluit by die terreurgroep, die Islamitiese staat (ISIS).

Die tweeling wou na bewering aanvalle op die Amerikaanse ambassade en Joodse kulturele sentra in Suid-Afrika uitvoer. Hulle is na bewering in hegtenis geneem tydens klopjagte in Newclare en Azaadville op 9 Julie.

Hulle staan ​​tereg op drie aanklagte van die oortreding van die Beskerming van Konstitusionele Demokrasie teen Terroriste- en verwante Aktiwiteite.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.