Skoppensboer: Die DA en EFF ‘verskil net in taalgebruik’

Deel op

Skoppensboer is genoodsaak om te bely: Hy het nie in die pas afgelope munisipale verkiesing gaan stem nie. Hy het dit sterk oorweeg om sy stembrief te gaan bederf, maar toe hy die lang ry mense by die stemlokaal sien, het hy besluit om liewer die ekstra vakansiedag te gaan geniet en inkopies te doen. Hierdie tyd van die jaar is daar mos geen gebrek aan uitverkopings nie en met die ekonomie wat knyp is die winkelgroepe gretig om van hul ware teen afslagpryse ontslae te raak.

Die groot rede vir Skoppensboer se besluit om buite stemming te bly, was egter nie sy kooplus nie – immers kan mens deesdae elke dag, selfs Sondae en vakansiedae gaan “winkel” soos die Hollanders sê – maar die gebrek aan enige geestesgesonde party om voor te stem. Tussen die ANC, EFF, DA en VF Plus wemel dit van soveel teenstrydige uitsprake dat ‘n mens eintlik die geestessiekes – “geestelik gestremdes” klink seker meer PK – beledig deur hulle kranksinnig te noem.

James Selfe
James Selfe

James Selfe (foto hiernaas) het egter nou die kroon gespan op die absurde kaperjolle van ons narpolitici deur te verklaar dat die DA en die EFF tog te lekker gaan saamwerk:

“Daar was uiteraard skerp ideologiese verskille, maar ons het tog gevind dat daar sterk ooreenkomste is. Nadat ons verskille in taalgebruik in die onderskeie manifeste ontleed het, het ons agtergekom dat daar eintlik merkwaardige ooreenkomste is.”

Nou ja, daar het u dit, tussen die marxisme-leninisme en fanonisme – Frantz Fanon was so min of meer ten gunste daarvan dat blanke koloniste voor die voet doodgemaak moet word ten einde die psiges van die “gekoloniseerdes” te reinig – van die EFF en die DA se (pseudo-)liberale “oop samelewing” haper slegs enkele “verskille in taalgebruik”. Een van die dae doseer hulle seker by die “getransformeerde” Suid-Afrikaanse universiteite wat deur die EFF-jeugbevel op horings geneem is, die werke van Karl Marx-Popper. Ná die Groot Versoening het ons agtergekom dat liberale demokrasie en kommunisme eintlik dieselfde ding is, en dat die diktatuur van die proletariaat moes plek maak vir die heerskappy van die holkoppe.

As ‘n mens so daarin dink, was die hele koue oorlog eintlik ‘n geval van “verskille in taalgebruik”. In elk geval glo elke aangehoudene in die groot gestig wat “Suid-Afrika” heet ná jare lange propaganda deur die es-ei-bie-sie en Naarpers dat die koue oorlog maar net “apartheidspropaganda” was. Al die kommunistiese revolusies waarin tienmiljoene mense omgekom het, was net leuens wat Dawie de Villiers, die oud-Springbokkaptein, uitgedink het toe hy die destydse NP-minister van inligting was. Nie dat Dawie de Villiers enigiets sou kon uitdink nie, maar dis wat die gemiddelde “Suid-Afrikaner” en veral joernaliste vandag glo. Die term “joernalis” is seker ook nie meer polities korrek nie; mens moet eerder praat van “mediawerker”, wat iewers aan “sekswerker” verwant is, behalwe dat laasgenoemde tipe werker waarskynlik oor meer beginsels as mediawerkers beskik.

Eendag het Skoppensboer toevallig in ‘n kafee met ‘n Engelse tannie aan’t gesels geraak wat vir ‘n nie-regeringsorganisasie met buitelandse befondsing werk en genoeg kondome in Hillbrow en Berea aan sekswerkers uitdeel om ‘n rubbertekort in Thailand te veroorsaak. Vir diegene wat nie weet nie: Thailand is die wêreld se voorste rubberprodusent wat 3,3 miljoen ton daarvan per jaar lewer. Waarskynlik absorbeer Suid-Afrika ‘n aansienlike gedeelte van dié produksie, dog sonder dat ons bevolkingsgroei hoegenaamd afneem. Want terwyl “die regering” – ‘n mens moet dit tussen aanhalingstekens plaas, want wie kan hulle nou ernstig opneem? – en NRO’s tonne kondome uitdeel, betaal hulle ook kindertoelaes om meer telge te verwek.

Skoppensboer dwaal egter nou van die onderwerp af. Dit gaan oor die klug van Suid-Afrikaanse “demokrasie”. Want net soos die Vryheidsfrontkiesers enkele jare gelede nog vir hul “regse party” gestem het, net om te vind dat Die Leier soos Pieter Mulder se adjudante hom noem, intussen ‘n ANC-adjunkminister geword het, gaan die stomonnosele, armsalige DA-kiesers nou uitvind dat hulle eintlik die opgang van die EFF bevorder. Die EFF wil blykbaar hê dat grondeiening sommer dadelik moet begin. En die DA gaan moontlik daartoe instem.

Daar is mos so ‘n grappie oor politici: “As jy nie van my beginsels hou nie, ek het ander ook.” Die DA wat gister nog gepopel het oor “goeie, korrupsievrye regering”, gaan nou in die bed klim met die EFF wie se leier, Malema, nog laas in Limpopo tereggestaan het op aanklagte dat hy en die On Point-ingenieursmaatskappy ‘n tender van R52 miljoen van die Limpopo-departement van paaie en vervoer ontvang het. Dié saak is uiteindelik in 2015 van die hofrol verwyder omdat die staat gerieflik te lank geneem het om sy saak voor te berei. Vir seker gaan die DA, anders as in die geval van Jacob Zuma, nie daarop aandring dat die duister verlede van sy nuwe “vennoot” ondersoek word nie.

En om James Selfe aan te haal: “Daar (bestaan) eintlik merkwaardige ooreenkomste” tussen die DA en die EFF.

Dis seker net ‘n kwessie van tyd voordat Mmusi Maimane en Helen Zille hulle ook in die Highgate-begraafplaas by Karl Marx se graf met gebalde vuiste gaan laat fotografeer.

Soos ons weet, was Karl Marx soos Karl Popper ná hom, ‘n voorstander van ‘n “oop samelewing” met vrye ondernemerskap.

Net “rassiste” en “dom regses” sou beweer dat Popper in sy tweebandige werk The open society and its enemies felle kritiek op Marx gelewer het, en dat dit om diepgaande politieke verskille gaan wat ‘n konserwatiewe land soos Switserland onderskei van Kambodja of Mosambiek waar kommunisme op rampspoed en selfs volksmoord uitgeloop het. Om nie te vergeet van Rusland, China en al die lande in Oos-Europa wat insgelyks jare lank onder die Rooi ideologie gely het nie.

Maar nou ja, sommige mense sê dat die 100 miljoen sterftes onder kommunisme eintlik niks was nie. Dit was maar een van vele maniere om menseregte te laat seëvier. Soos James Selfe en sy DA-libdiote sou sê: “Dis net verskille in taalgebruik.”

Die arme ou Oostenryker, Karl Popper, draai seker vandag in sy graf om. Nie net het George Soros die term “oop samelewing” misbruik vir sy kleurrevolusies en geknoei met markte nie, maar die DA sal dit voortaan aanwend om kommunisme, kollektiewe landbou en nasionalisering in ons land in te stel.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.