Ondersoek kom na OVK anti-Zuma-aktiviste innooi

Deel op

Veiligheidsagentskappe gaan aan ‘n hoëvlakondersoek blootgestel word nadat pres. Jacob Zuma se toespraak deur aktiviste ontwrig is.

Zuma het Saterdagaand by die Verkiesingskommissie se uitslaesentrum in Pretoria sy toespraak gelewer toe vier swart vroue het op die verhoog hul plakkate vertoon het.

Die protes het glo gehandel oor ‘n saak van verkragting teen Zuma tien jaar gelede. Die president is in 2006 op dié aanklagte vrygespreek.

Die Minister van Staatsveiligheid, David Mahlobo, sê ‘n volledige verslag sal meer duidelikheid gee oor ‘n moontlike sekuriteitsbreuk.

Intussen is ministers glo woedend vir Nosiviwe Mapisa-Nqakula (foto bo), die minister van verdediging, wat hulle beweer verantwoordelik is vir die verleentheid in haar hoedanigheid as hoof van die kabinet se sekuriteitsgroep.

Hulle sê Mapisa-Nqakula het “uitverkoop” aan die OVK wat die veiligheid tydens die toespraak moes hanteer.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.