Twee IVP-lede geskiet In KZN

Deel op

Twee IVP-lede is doodgeskiet in die Umtshezi-gebied naby Estcourt in KwaZulu-Natal.

Siyanda Mnguni en Thokozani Majola is Vrydagaand geskiet. Besonderhede is nog onduidelik.

Daar is gerugte dat die twee IVP-lede vir die munisipale verkiesing op 3 Augustus stemme gewerf het toe hulle gekonfronteer is deur mense wat na bewering dra ANC T-hemde gedra het, maar dit kon nie bevestig word nie.

Volgens die IVP se nasionale voorsitter Blessed Gwala, is die twee van naby geskiet.

“Ons is bekommerd as ons na aan die plaaslike regeringsverkiesings ons lede verloor. Hierdie dade van moord sal nie net die demokratiese regte van kiesers ondermyn nie, maar sulke dade is die omkeer van die winste wat ons in die stabilisering van die provinsie van KwaZulu-Natal gemaak het,” het hy gister gesê.

“Ek is ook ingelig dat ‘n leier van ‘n sekere politieke party een van ons vrywilligers raakgery en beseer het met sy motor en toe weggery het. Wat ons ​​kwaad maak is dat die polisie nie ‘n saak van poging tot moord wil open nie […] maar van roekelose bestuur. Dit is belaglik. Aksie moet geneem word teen hierdie polisiebeamptes,” het Gwala gesê.

Die IVP het ‘n beroep op wetstoepassingsagentskappe gedoenom die jongste skietery vinnig te ondersoek.

Dit sal ‘n voorbeeld vir mense stel wat teen die demokratiese orde in die algemeen, en vrye en regverdige verkiesings in die besonder is, stel.

Die IVP ‘n beroep op sy lede gedoen om kalm te bly.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.