Kovsies appelleer teen pro-Afrikaanse uitspraak

Die Universiteit van die Vrystaat het besluit om teen die pro-Afrikaanse uitspraak van die Vrystaatse Hooggeregshof in Bloemfontein te appelleer. Dié besluit is binne 24 uur nadat die uitspraak gelewer is deur die universiteit bekendgemaak.

In ‘n verklaring deur Lacea Loader (Direkteur: Kommunikasie en Handelsmerkbestuur) van die universiteit, word die volgende gesê:

Die uitspraak van die Vrystaatse Hooggeregshof op 21 Julie 2016, wat ’n aansoek van AfriForum en Solidariteit handhaaf om die besluite van die Raad en Senaat van die Universiteit van die Vrystaat (UV) oor die nuwe Taalbeleid te hersien, is in opdrag van die universiteit se prokureurs vir eksterne advies deur senior en junior advokate verwys.

Die advies is dat die uitspraak van die Hoë Hof, met respek, foutief is met betrekking tot regsbeginsels en feitelike kwessies, wat albei grondliggend en verreikend is.

Die UV sal volgens hierdie omstandighede aansoek doen om in die Hoogste Hof van Appèl teen die uitspraak te appelleer.

Die swart studenteraadsvoorsitter van Kovsies het na afloop van die uitspraak Donderdag gesê dat hy “verwag dat die universiteit alles in sy vermoë moet doen om van Afrikaans ontslae te raak”.

Lees ook:

PRAAG verwelkom uitspraak van Vrystaatse Hooggeregshof oor Afrikaans aan die UV

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • david ras

  Regsake kos baie geld., en appelle is nog duurder. Met watter studente se geld gaan KOVSIES hierdie saak verdedig ?
  Inderdaad hoeveel kos hierdie haatveldtog teen Afrikaans nou al ?

  • 11petrus2

   Dit word deur Jode geld (NGO’s) en hul prokureursfirmas gedryf. Watse sake het Nelson byvoorbeeld destyds by n Jode Prokureurs firma gehad en met watse studies het hy hom in die tronk mee besig gehou. Die Jood het n PLAN en waarskynlik n lang finansiele asem ook terwyl ons spekuleer oor wat is nou logies of wat is nou eintlik presies reg of verkeerd…….

 • Antonie Geyser

  die afrikaners en taal herhinner die anderskleuriges en bruinkafrikaners van apartheid

  • G

   Onder apartheid was hulle beter daaraan toe. Dis jammer.

  • 11petrus2

   Beslis nie aan Anglo-Sakser, die skeppers van die grondbeginsels Apartheid nie….Hoekom weet die anderskleuriges dit nie?

 • Karel Combrinck

  Kan ‘n mens nou dink dat ons vandag in ‘n situasie is dat ‘n pit soos hierdie van Afrikaans by ‘n Afrikaanse universiteit “ontslae” kan raak. Dis die soort obseniteit waarmee ons nou moet saamleef, want dit wou mos modern en in die mode en verlig wees. Waar is die lig nou?

  • Riempies

   Karel is dit nie eerder n kwessie van dat die boeke opgesom
   gaan word en dus makliker en minder kennis vereis om n graad te behaal en ook meer
   kwasie geleerdes deur die worsmasjien te jaag?

 • Vrystaat

  Hoekom mag ‘n blanke Afrikaanssprekende nie in Afrikaans onderrig word nie? As die swart m**re in Engels wil leer, laat hulle en die wat in Afrikaans wil leer ook.