Toyota SA ook geraak deur lugsakfoute van sekere modelle

Deel op

Toyota Suid-Afrika het bevestig dat meer as 500 voertuie geraak sal word deur ‘n wêreldwye onttrekking van sekere modelle wat deur die motorvervaardiger aangekondig is.

Die maatskappy sê voertuie wat teruggeroep sal word, sluit in 260 eenhede van die Lexus CT 200 H en 270 Toyota Prius modelle.

Toyota Suid-Afrika sê eienaars sal deur Toyota-handelaars ingelig word om hulle voertuie na die handelaars te neem sodat sekere gebreke reggestel kan word.

Die kwessie handel oor foutiewe lugsakke wat wêreldwyd 1,4 miljoen Prius en Lexusmodelle geraak het.

“Dit is waargeneem dat die pomp kon onklaar raak in die kajuit as ‘n voertuig geparkeer staan vir lang tydperke. As dit gebeur, terwyl in die voertuig geklim word, kan dit die risiko van besering verhoog. Daar is geen verslae van voorvalle waar die bogenoemde tot enige beserings of sterftes gelei het nie.”

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.