Omgewinggroepe wil Russiese kernplan vir SA keer

Deel op

Die ­Sui­­­­­d­er-Afrikaanse Geloofsgemeenskappe Omgewingsinstituut (Safcei), en die omgewingsgroep Earthlife Africa wil ‘n hofaansoek bring om te vra dat die samewerkingsooreenkoms oor kernkrag wat Suid-Afrika en Rusland in 2014 gesluit het, ongedaan gemaak word.

Die regering het verlede week op die twee omgewingsgroepe se 700 bladsye ge­reageer wat in Oktober verlede jaar ingedien is om die beplande aankoop van kernkraginfrastruktuur te keer.

Die groepe eis dat die ooreenkoms eers deur die parlement ondersoek moet word om die ekonomiese en finansiële implikasies bloot te lê.

Die twee groepe het in ‘n verklaring bevestig dat die regering gereageer het.

Die regering se wetlike reaksie sluit 700 bladsye van verklarings en aanhangsels in, en die omgewingsgroepe se regspan werk daardeur.

Die departement van energie het nie navrae oor die ­omgewingsgroepe se regsoptrede beantwoord nie.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.