Beskik die aarde oor twee kerne?

Deel op

ImageDit is die klassieke beeld uit elke skoolkind se handboek, die weggesnyde beeld van die aarde se binnekant. Die bruin kors is papierdun, die warm mantellaag is oranje, die kokende vloeibare kern van die aarde se buitekern is geel, en die middel is 'n bal van soliede rooiwarm yster.

Nou poog 'n nuwe teorie om dit alles te herskryf deur die skynbaar onmoontlike voor te stel, dat die aarde nie een nie, maar twee binnekerns het.

Die idee spruit voort uit 'n oeroue kataklismiese botsing wat wetenskaplikes glo gebeur het toe 'n voorwerp so groot soos Mars die aarde omtrent 4,45 miljard jaar gelede getref het. Die jong aarde was toe so warm dat dit grootliks gesmelt was en materie van die botsing se impak weggeslinger is om die maan te vorm.

Haluk Cetin en Fugen Ozkirim van Murray-staatsuniversiteit dink dat die kern van die Mars-voorwerp miskien in die aarde agtergebly het en dat dit gesink het tot naby aan die oorspronklike binnekern. Daar het dit gebly, óf apart óf as saamgebonde tweelinge wat in 'n nabye wentelbaan verkeer.

интернет-магазин детской одеждыtopcargo кидалы

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.