Werkers by UV sal voortgaan met staking

Deel op

Stakende lede van Nehawu by die Universiteit van die Vrystaat (UV) het gesê hulle sal met hul optrede voortgaan totdat daar aan hulle eise voldoen word.

Die staking het vir ‘n tweede dag voortgeduur terwyl loononderhandelings gevoer is.

Nehawu se provinsiale organiseerder, Jabu Makhubo, sê lede van die Qwaqwa-kampus van die UV het nou ook begin staak. Hy sê werkers sal terugkeer werk toe nadat ‘n skikking bereik is.

“Ons wil ‘n memorandum Vrydag oorhandig en ons moet voortgaan om te onderhandel. Ons het vir die universiteit vertel wat ons wil hê om dit op te los, 7.15% of so, maar ons is bereid om te onderhandel. Partye moet bereid wees om te onderhandel.”

Intussen het universiteit se woordvoerder, Lacea Loader, gesê die protes het nog geen effek op die akademiese of eksamineringsproses tot dusver gehad nie.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.