Raaisel verdiep oor vlugbeamptes op EgyptAir-rampvliegtuig

Deel op

Drie vlugsekuriteitsbeamptes was onder die 66 mense aan boord EgyptAir vlug MS804 wat neergestort in die Middellandse See vroeg Donderdag, het owerhede gesê.

Frankryk se vervoerhoof Alain Vidalies het aan verslaggewers gesê dat dit nie “te veel” sekuriteitsbeamptes op so ‘n vlug was nie en dit is “die gewone praktyk”. Hy het bygevoeg dat die vliegtuig, wat 189 passasiers kan vervoer – geen ander vrag in die ruim gehad het nie.

‘n Voormalige Amerikaanse NTSB-ondersoeker na vliegveiliheid, Greg Feith het aan MSNBC gesê dat Egipte se sekuriteit onlangs ‘n hupstoot gekry het, wat die aantal offisiere aan boord sou kon verduidelik.

“Die enigste ander rede om sekuriteitspersoneel te hê soos ons vandag hier doen in die VSA is as hulle iemand van belang vervoer,” het Feith bygevoeg. “Maar die mees waarskynlike is dat dit soortgelyk aan ons federale lugbeamptes was wat op hierdie vlug was.”

Sekuriteit op Egiptiese vliegtuie is opgeskerp nadat ‘n Russiese Metrojet-passasiervliegtuig wat vanaf die lughawe Sharm el-Sheikh op 31 Oktober verlede jaar vertrek het, met al 224 mense aan boord verongeluk het.

Die vlug was slegs drie minute in Egipte se lugruim voordat dit verdwyn het, wat beteken hulle sal die ondersoek lei.

Die Griekse minister van verdediging, Panos Kammenos, het later volgens Reuters op ‘n nuuskonferensie gesê die vliegtuig het, voordat dit van die radarskerms af verdwyn het, ‘n paar keer skielik van rigting verander en hoogte verloor.

Wrakstukke wat Donderdag in die Middellandse See gevind is, is nie dié van EgyptAir nie.

Die Egiptiese ministerie van burgerlugvaart het aanvanklik gesê Griekse owerhede het “drywende materiaal” en lewensreddingsbaadjies gevind wat moontlik deel van vlug MS804 se Airbus A320 was.

EgyptAir se visepresident, Ahmed Adel, het egter laat Donderdagaand aan CNN gesê die wrak is steeds nie gevind nie.

“Die wrakstukke wat gevind is, is nie deel van vlug MS804 nie. Die soektog duur voort,” het Adel gesê.

Intussen het amptenare van verskeie Amerikaanse agentskappe aan Reuters gesê ‘n ontleding van satelliet-beeldmateriaal tot dusver dui nie op ‘n ontploffing aan boord van die Airbus A320 nie.

Die FBI se direkteur Jim Comey het vroeëre berigte weerspreek dat daar ‘n ontploffing was wat deur ‘n bom veroorsaak kon gewees het.

Alexander Bortnikov, die direkteur van die Russiese Federale Veiligheidsdiens, het gister gesê die ongeluk is waarskynlik te wyte aan ‘n terroriste-aanval.

Bortnikov het dié opmerkings gemaak tydens ‘n sitting van die Raad van die hoofde van sekuriteit en spesiale dienste van CIS-lidlande, het die Russiese nuusagentskap Tass berig.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.