Mabel Jansen moet boet vir wat reeds algemene kennis is

Deel op

Die Black Lawyers Association (BLA) het gevra dat die Hooggeregshofregter, Mabel Jansen, moet bedank in die lig van uitsprake wat sy in ‘n privaat gesprek op Facebook gemaak het.

Die opmerkings is vervat in ‘n gesprek tussen Jansen en die aktivis, Gillian Schutte, en is die naweek op sosiale media geplaas. Jansen het gesê dat 99% van swart pa’s, ooms en broers, kinders so jonk as vyf jaar verkrag.

Die president van die BLA, Lutendo Sigogo, sê hulle is woedend oor die uitlating waarin onder meer ook gesê is in swartmense se kultuur is vroue slegs daar om aan mans se behoeftes te voldoen en dat toestemming nie nodig is nie.

Die Demokratiese Alliansie (DA) het eerste op die wa gespring om die probleem van swartes wat kinders verkrag te probeer toesmeer met die rassismekaart.

Die party het regter Mabel Jansen by die Regterlike Dienskommissie (RDK) gaan verkla wat nou verplig is om haar te ondersoek.

Jansen het ongetwyfeld uit haar ervaring op die regbank empiriese getuienis gedeel, soos blyk uit haar privaat gesprek met die anti-wit strydros Gillian Schutte.

“In hulle kultuur is ‘n vrou daar vir plesier. Punt. Dit word beskou as ‘n absolute reg en ‘n vrou se toestemming word nie vereis nie,” het die regter gesê.

Verskeie akademiese studies het ook reeds bevind dat verkragting deel is van swart kultuur.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.