ANC-grootkop gevonnis oor korrupsie

Deel op

Vonnisoplegging teen die voormalige Noord-Kaapse ANC-grootkop, John Block begin na verwagting vandag in die Noord-Kaapse Hooggeregshof.

Regter Violet Phatsoane het tydens ‘n vroeëre verskyning beslis dat ‘n aansoek deur die batebeslagleggingseenheid eers afgehandel moet word voordat vonnisoplegging kan begin.

Block en Trifecta Holdings se direkteur Christo Scholtz, is onder meer aan korrupsie skuldig bevind.

Woordvoerder van die nasionale vervolgingsgesag, Mashudu Malabi, sê dié eenheid het vroeër aansoek gedoen om die bates van Block en Scholtz verbeurd te verklaar. Volgens die staat kan die bates waarop beslag gelê kan word tussen R600-miljoen en R700-miljoen beloop.

Block is die gewese Noord-Kaapse LUR vir finansies, die provinsiale ANC voorsitter en ‘n ANC-LPW in die Noord-Kaapse wetgewer.

Hy het uit al sy posisies bedank nadat hy skuldig bevind is.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.