Hoe stalinisties is Poetin werklik?

Die eindelose propaganda wat ons van netwerk24 moet verkrop ken blykbaar geen perke nie.

Ek verwys nou na die artikel “‘Demokrasie’ by Russe net Poetin se idees” van Leopold Scholtz.

In hierdie artikel word weer benadruk dat Poetin besig is om ‘n stalinistiese diktatuur van Rusland te maak, verwysend na ‘n behoefte aan internetsensuur en dat Poetin geen geleentheid verby laat gaan om mag in sy hande te konsentreer nie.

Dit klink baie soos die kinderagtige Nederlandse beriggewings wat ek dikwels hier in die nuus gewaar: Poetin is outisties; Poetin vertoon afwykende loopgedrag; Poetin is die rykste man op aarde, ad nauseum.

Die media probeer ook wanhopig om die dood van die dissidente spioen Aleksander Litvinjenko en die afskiet van vlug MH-17 op Poetin se brood te smeer, maar skiet telkens tekort om daardie kloutjie by die oortjie te kry.

Die Britse Ken Owen het uit “sensitiwiteitsoorwegings” geweier op die verslag oor Litvinjenko openbaar te maak en die Nederlandse eerste minister Marc Rutte het ook geweier om die voorlopige verslag oor MH-17 aan die publiek bekend te stel.

Na alle waarskynlikheid is Litvinjenko dood as gevolg van sy eie nalatigheid nadat hy met giftige kernmateriaal gesmokkel het, en die Buk-missiel wat MH-17 uit die lug geskiet het, kan slegs met ‘n radar bedien word wat in die Oekraiense hoofstad Kiëf gevestig is.

Op daardie stadium was Arsenji Jatsjenjoek aan die mag gewees in Kiëf, danksy ‘n Amerikaans georkestreerde staatsgreep.

‘n Ander gerug is dat die plofkop in die missiel in ‘n fabriek in Amsterdam vervaardig was. Die latere aanwysings dat MH-17 deur ‘n gevegsvliegtuig uit die lug geskiet is bo Oekraiense grondgebied vertroebel die Russiese invloed nog verder.

Poetin is inderdaad besig om sy mag te versterk, maar nie omdat hy ‘n tweede Stalin wil wees nie, maar omdat hy geen keuse het nie.

As gevolg van die oorskot olie wat Amerika en Saoedi-Arabië op die wêreld gestort het, het die olieprys gekelder en het dit die Russiese ekonomie hard getref. Poetin het as gevolg daarvan te kampe met ‘n ernstige begrotingstekort, en om daardie tekort in te perk sal hy gedwing word om staatsbedrywe te oorhandig aan privaatkontrakteurs (lees: Washington).

Poetin vrees met ander woorde ‘n herhaling van wat ons in die negentiger jare in Rusland gesien het toe die Mafia daardie land leeggeroof en tot die randjie van anargie gedryf het. Dit verklaar Poetin se ongekende gewildheid by sy mense, enersyds omdat hulle weet waarmee hy te make het en andersyds omdat die Russe weet watter ongefundeerde bog die Westerse perse oor hom rondbasuin.

Daardie storie dat Poetin ‘n inval teen die Krim gereël het, is van dieselfe verslete stoffasie. Oekraïene en Rusland het al sedert jare ooreengekom dat Rusland tot 25 000 soldate op die Krim mag stasioneer. Ten tye van hierdie “inval” was daar slegs 9 000 Russiese stewels op die Krim gewees, 16 000 te min vir ‘n inval.

Dit belemmer Washington egter nie. Vir Amerika se skaduregering heilig die doel die middele. Só het hulle ‘n wettig en demokraties verkose president ontsetel en vir Jatsjenjoek – ‘n Amerikaanse marionet – aan bewind gehelp.

Victoria Nuland se berugte “Fok die EU” telefoongesprek is ‘n bewys dat Amerika vir Jats as buikspreker as opvolger van die demokraties-verkose Viktor Janoekowitsj aangehou het. Tegelykertyd het die Jesuïete in Brussel die blou tapyt uitgerol na Oekraïene in ‘n poging om Oekraïene los te breek van Rusland.

Die vraag is egter hoekom? Wat besiel die Weste die laaste paar jaar om so teen Rusland te agiteer?

Die voor-die-hand-liggende antwoord is omdat Rusland die gasland van die BRICS lande wil word. Rusland wil die sentrale bank wees vir hierdie lande, so asof Washington dit gaan toelaat.

Amerika is stilletjies besig om die BRICS lande te verswak met allerlei vuil kunsies en toertjies. ‘n Ander voorbeeld is die Brasiliaanse president Dilma Rousseff wat weens “korrupsie” ontsetel moet word. Daar is geen daadwerklike bewys van korrupsie nie, altans nie naastenby so erg as die res van haar kabinet nie, en net soos die Argentynse Christina de Kirchner die trekpas moes vat omdat sy nie na Washington se pype wou dans nie, gaan Rousseff nou dieselfde kant op.

In Suid-Afrika sien ons hoe die korrupsie van die ANC nou uiteindelik, na jare se gewag, ‘n bietjie rugbaarheid in die internasionale media begin verkry, weereens om BRICS se geloofwaardigheid skade te berokken. Die destydse wapenskandaal was nog veel swaarder op die belastingbetaler se beurs as Nkandla gewees, maar die internasionale perse het daardie verhaal geensins ernstig opgeneem nie.

Met ‘n hanswors soos Malema gaan Suid-Afrika net verder sy internasionale geloofwaardigheid verloor en dit gaan die komende tyd skaamteloos uitgebuit word.

In China en Indië se geval moet ons eers wag en sien wat met Rusland, Brasilië en Suid-Afrika gaan gebeur. Daardie twee lande het al ‘n geskiedenis van gespanne verhoudings gehad en Washington sal moontlik hierdie ou koeie uit die sloot opgrawe. Andersyds is Amerika besig om Indië se aartsvyand Pakistan te bewapen, en erken Washington die Taliban nie as ‘n terroriste-organisasie nie.

Ek sou sê voordat netwerk24 met sy omgekoopte kommentators Rusland wil beswadder, kan hulle liewer kyk na wie hulle salarisse betaal.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Ou Transvaal

  DIT is mos ‘n insiggewende berig , netjies .GOEIE nuus dat die ANC deur hulle eie slimheid gevang word .
  Sal dit beteken dat die Weste nie sal ingryp om die ANC weer te help soos vantevore nie ??

  • G

   Watter Weste? Dis koebaai vir die Rooinekke.

  • JESSEJAMES

   Die weste (Brittanje) sal ALTYD ingryp om die ANC te help of om selfs ‘n meer radikale party aan bewind te kry soos die EFF.

 • Poetin is nog steeds ‘n “doring in die vlees” vir sekere Anglo-Amerikaanse magte in die Midde-Ooste, terwyl die Nasperskoerante (as Afrikanerbond-geïnfesteerde propagandamiddel) nog altyd die indruk geskep het dat húlle hierdie magte se belange probeer bevorder. Wat is die moontlikheid dat Malema (en sommige politici in die DA) deesdae as pionne gebruik word deur hierdie selfde magte, sedert Zuma nouer begin saamwerk het met die Guptas en met die ander BRICS-lande?

  • Rifrug

   2 Kor 12:7 = “doring in die vlees”

   Dit is vir my opvallend dat ‘n mens amper gladnie goeie Afrikaans kan praat, en nie die Bybel aanhaal nie.

  • Max

   Vrymesselaar – geinfesteerde propaganda middel !

  • TotusTuus

   “Wat is die moontlikheid dat Malema (en sommige politici in die DA) deesdae as pionne gebruik word deur hierdie selfde magte, sedert Zuma nouer begin saamwerk het met die Guptas en met die ander BRICS-lande?” Volgens ons minister van staatsgeheime vandag in die parlement is hierdie moontlikheid inderdaad die werklikheid. (Hy het weliswaar nie die Guptas by name genoem nie.)

  • TotusTuus

   Hier is nog bevestiging van jou vraag, Jaco. Dié keer van Zuma Jr. (Edward): “the youth and people in general are being told and fed lies and misinformation by all NGOs that are used by agents of the West to start a revolution in our country. The “unholy alliance” was a mission founded by those who did not approve of the relationship South Africa enjoys with other BRICS countries”. Dit lyk my jy en die ANC dink nogal eenders.

 • Karel Combrinck

  Die enigste land ter wêreld wat nog hoegenaamd sy rug kan styfmaak teen die Amerikaanse wêreldoorheersing is Rusland. Daarom moet Rusland ten alle koste vernietig word. Die inval in die Krimskiereiland en in die Oekraïene is blote voorwendsels om konfontasie met Rusland aan te blaas. Dis die eeue-oue storie van casus belli: rede tot oorlog. Die enigste ding wat onverklaarbaar is, is wat ou Leëpot Scholtz nou eintlik wil bereik.

  • G

   In Ciprus wil Navo ‘n basis oopmaak maar die eiland is nie deel van Navo nie. Mevrou FokkieEU het nou haar vriende gekry om te getuig in ‘n hofsaak in NY oor die eerste minister daar se geheime rekeninge sodat hy afgepers kan word om die ‘partnership for peace’ te sluit, soort van ‘n herhaling van die koe-detta in die Oekraïene. Die mense wat sy in NY gebruik is toevallig van ou Leepot se beste vriende. So dit lyk of ons uiteindelik die hand in die koekie blik gevang het. Hy moet baie naby aan daardie bende rampokkers wees. Hulle is ook tipies doof en blind vir konteks, net soos Leepot wat elke piep wat hy by hulle hoor herhaal.

 • Greet

  Maar een oma die een boerka draagt waar de navel zichtbaar is, dat is Nederlands! Straks gaan ze nog zeggen dat we het woord Rus ook niet meer mogen gebruiken. Dat gezeik over de russen begint me de keel uit te hangen. We gaan voor President Trump.

 • jan

  Putin is juis anti-Stalinistiies en anti – Ateisties.. Hulle vervolg nou Godloënaars soos wat Stalin Christine vervolg het Soos ‘n wonderwerk is die mag van manlike ateisme / Satanisme oor die Russe gebreek en die hele volk het tot bekering gekom.

  Hyt al die Christen Katedrale gerestoureer en Rusland is oornag 80% ortodoks Christelik.
  Hy maak van estetiese feminisme [skoonheids tegnologie] gebruik om die immer kakkerige kulturele Marxisme wat ons in Naspers en Praag se kommentare sien te vervang met beskaafde waardes.

  Hyt ‘n Ingelsman gekontrakteer om die Russe weer te leer lag. – humor te gebruik vir kommunikasie pleks van vloekende bombastiese fulgêre ateïsme.

  Oornag het RT ‘n aansteeklike vreugde geword om na te kyk.

  Leopold en al die ander Naspers idole soos Anton Goosen oa Piet Crouwkamp lyk soos Kaspaas en Nefie van TO Honniball. Maar dis nie eers komies nie.

  So Putin het na Stalin geen keuse oorgehad nie……

  Ons Volk het waaragtag ook geen keuse meer nie – dis nou reg of weg vir ons volkie.
  Slegs vir diegene wat belangstel.

 • ThysH

  Julle moet maar probeer lees of luister na wat Trump so ruk gelede oor sy buitelandse beleid gese het – hy het reguit gese dat hy met Putin sal gesels en probeer om beter verhoudinge te skep. EN hy het freguit gese dat hy ‘n voorstader is van die “nation state” konsep. DIT is NASIONALISME soos dit hoort!

 • G

  Hierdie rubriek van Leepot grens aan vertraagd. Daarin sê hy dat die media se mening swaarder weeg as stemme en dat “gewone mense”, die meerderheid, eintlik “ekstremiste” is omdat die gaping tussen hulle en die elite groter raak. Volgens sy eie definisie is hy en sy Naspes kohorte dan ekstremiste omdat hulle so te kere gaan oor elite Zuma! Dommer kan mens wragtag nie. Hy is so vrotkop soos sy baas Victoria Nuland, mevrou FokkieEU.

  Leopold Scholtz: Nederland het só sy naam krater gemaak

  Deur Leopold Scholtz 09 April 2016 00:00

  Pres. Wladimir Poetin het vandeesweek ongetwyfeld geglimlag toe hy die uitslag van die referendum in Nederland oor die assosiasieverdrag tussen die Europese Unie (EU) en die Oekraïne hoor. Altesame 61,1% het die verdrag verwerp, teenoor 38,1% wat dit goedgekeur het.

  […]

  Eintlik het die referendumuitslag bitter min met die Oekraïne of die verdrag te make. Peilings wys dat die hoër gekwalifiseerde kiesers oorweldigend vír die verdrag gestem het en die laer gekwalifiseerdes daarteen. Wat dit wys, is dat ‘n woede onder die laer klasse aan die opbou is oor die kloof tussen die elite en gewone mense. Die inisiatiefnemers van die referendum het trouens openlik gesê die verdrag kan hulle nie eintlik skeel nie; hul doelwit is eintlik die EU as sodanig.

  Hier het linkse en regse ekstremiste mekaar, soos so dikwels, gevind. Hulle word verenig in hul teenstand teen die EU en hul bewondering vir Poetin.

  Wat nou? Die verdrag is reeds deur 27 van die 28 EU-lidlande bekragtig. Nou moet die Nederlandse regering in Brussel met die ander 27 gaan praat om die verdrag gewysig te kry, en die kans op wesenlike toegewings is baie na aan nul.

  Met die referendum is niks bereik nie. Afgaande op Europese media se reaksie, het Nederland eenvoudig ‘n ekstra probleem vir homself geskep en sy naam krater gemaak.