Lyk van vierde onwettige myner gekry

Deel op

Die polisie het die liggaam van ‘n vierde onwettige myner by Harmony Gold se Eland-skag in Welkom gevind.

Vrystaat polisiewoordvoerder, Stephen Thakeng sê drie onwettige myners se lyke in Maandag uit die skag gehaal. Die oorledenes was burgers van Lesotho en Zimbabwe.

Thakeng sê die polisie het sedert Maart meer as 530 onwettige mynwerkers in Welkom in hegtenis geneem.

Hulle staan tereg op aanklagte van betreding, poging tot diefstal van myneiendom of gouddraende materiaal en dat hulle onwettig in die land is.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.