Splintergroep van Boko Haram se leier gevang

Deel op

Die Nigeriese weermag het die leier van die Islamitiese militante groep, Ansaru, ’n splinterfaksie van Boko Haram, in hegtenis geneem en hom daarvan beskuldig dat hy Westerlinge ontvoer en vermoor, het Reuters berig.

In 2012 het die Amerikaanse departement van verdediging Ansaru se leier, Khalid al-Barnawi, geïdentifiseer as een van drie Nigeriese militante wat op die swartlys geplaas is vanweë hul verbintenis met Boko Haram en al-Kaïda se Noord-Afrika vleuel.

’n Verdedigingswoordvoerder, brig.genl. Rabe Abubakar, sê al-Barnawi is Saterdag in Lokoja, die hoofstad van die sentrale deelstaat, Kogi, in hegtenis geneem. “Ons het reusevordering gemaak,” het Abubakar gesê.

Hy het voorts gesê sommige Boko Haram-vegters het hulle aan Nigeriese troepe oorgegee.

Die Nigeriese president, Muhammadu Buhari, het dit ’n prioriteit van sy presidensie gemaak om Islamitiese militante in Afrika se digsbevolkte land en die vasteland se grootste ekonomie uit te dryf.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.