Katlehong gespanne na jongste xenofobiese geweld

Die situasie in Katlehong aan die Oosrand is gespanne nadat geweld Dinsdagnag uitgebreek het in die jongste vlaag xenofobiese aanvalle.

Winkels, wat aan buitelandsers behoort, is geplunder en in puin gelê.

Een plunderaar is in die geweld doodgeskiet toe die buitelanders glo hul eiendom wou beskerm.

Die polisie het bevestig dat vier buitelanders – wat tussen 20 en 27 jaar oud is – in verband met die skietery in hegtenis geneem is.

‘n Saak van moord en twee van poging tot moord word ondersoek.

Die oorsaak van die onlangse geweld is in die stadium nog onbekend.

Volgens berigte het dit tydens ‘n gemeenskapsvergadering in die Mandela-plakkerskamp begin.

‘n Katlehong-tiener is verlede Saterdag glo deur ‘n dwaalkoeël getref.

Bongani Msimango is in sy geslagsdele geskiet na die moord op nog ‘n plaaslike swarte wat na bewering deur ‘n Somaliese winkeleienaar doodgeskiet is.

Daar word beweer dat die swarte vroeër ‘n ou hoender gekoop het en dit teruggeneem het na die winkel toe ‘n bakleiery uitgebreek het tussen hom en winkeliers.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Corrupt_comrat_nr1

  verdomde van riebeeck alweer

 • Zapata

  As die SA swartes nie eers met hulle broers uit afrika kan saamleef nie – hoe minder kan ons wittes met hulle saamleef. Of is ek verkeerd ?

  • Kurt Watts

   Ja, jy is reg, maar dis meer as dit. Hulle wil hê wat ander het, maar will nie self daarvoor werk nie. Geweld kom natuurlik vir hulle. Maar ons het ons land vir hierdie nutteloses geggee om nou Volksmoord in die gesig te staar, so of ons gaan leef is n ander saak.

  • Anton Schutte

   olie en water meneer….ons sal NOOIT om die selfde vuur kan sit nie, weens n hemelsbreede verskil in ons lewens expektasies en vertaling van “menslikheid”…Daar is n direkte korrelasie tussen intelligensie en mensilkheid; waar anders in die wereld lees n mens gereeld oor n moeder wat haar pasgebore in n toilet weggooi….ek begin al vermoed dat hulle nie eers van my spesies is nie.

 • Anton Schutte

  swart op swart rassisme maak my hart jubel, en dit wys maar net weereens aan die wereld wat the natuurlike gedragskode van die ras is. Of hy homself nou in Katlahong of Detroit bevind (en so goed gedokumenteer gedurende en na Hurricane Katrina), sal die swart man se aggresiewe “gibs me dat” houding dadelik oorvat sodra die situasie dit toelaat. Verorber, verteer, vernietig……

 • Ou Transvaal

  Van wanneer af mag buitelanders,moontlik onwettig in die land, wapens besit???