Pukke ontken skorsings op grond van ras

Deel op

Die tydelike skorsing van ses swart studente, hangende ’n dissiplinêre ondersoek ná Vrydag se betoging deur stakende werkers op die NWU se Potch-kampus, hou nie verband met hul velkleur nie.

Waarnemende rektor, Fika Jansen van Rensburg het aan OFM gesê dit is gedoen op grond van ’n berekende oortreding van prosedure-maatreëls en beleid.

Dit volg na ’n verklaring wat vroeër uitgereik is deur die SR-lid, Grantham Jonkers.

In die verklaring beweer Jonkers dat die betrokke studente die slagoffers van ’n rassistiese veldtog is, aangesien wit studente van die Laureus-manskoshuis, wat glo ’n swart student aangerand het, nie geskors is nie.

Jansen van Rensburg voer egter aan dat die studente nog nie geskors is nie omdat die ondersoek na hul beweerde wandaad pas eers begin is.

Verder sê hy Jonkers staar nou moontlik self dissiplinêre stappe in die gesig.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.