Een beseer in ANC-faksiegevegte

Deel op

Minstens een persoon is beseer in faksiegeweld tussen ANC-ondersteuners op ‘n partysaamtrek in Durban terwyl die polisie teenstanders uit die stadion in Claremont verwyder het.

‘n Gedeelte van die skare het oproerig geraak toe die streekvoorsitter, Zandile Gumede, die podium bestyg het, het RSG berig.

‘n Gestoeiery het uitgebreek voordat die groep verwyder is. Die ANC se provinsiale voorsitter, Sihle Zikalala, het in sy toespraak die onlangse geweld veroordeel, insluitende die afbrand van ‘n raadslid se huis op Shakashead.

Zikalala het die versekering gegee dat die ANC sy sake op ‘n behoorlike manier sal hanteer en gesê diegene met probleme moet na die ANC toe kom en dit daar kom stel.

Hy het gewaarsku teen betogings en geweld.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.