Petisie: Handhaaf Afrikaans by Tuks!

Deel op

Geagte prof. Cheryl de la Rey,

Hiermee versoek ek dat Afrikaans as voertaal en lesingstaal aan die Universiteit van Pretoria behou word, in weerwil van die intimidasie en vyandigheid van Engelstaliges en voorstanders van Engels. Nie net word u universiteit deur die grondwet verplig om nie voorkeur aan een taal, Engels, bo ‘n ander te gee nie, maar die internasionale reg vereis ook dat kulturele diversiteit in ‘n land soos Suid-Afrika deur sowel die staat as die universiteite bevorder sal word.

Ons sê nee vir die Engelse monokultuur wat met geweld en dreigemente op ons en ons kinders afgedwing word!

Lank leef Afrikaans aan die Universiteit van Pretoria!

L.W. ‘n Afskrif van elke getekende petisiebrief word outomaties per epos aan die Universiteit van Pretoria versend wat vir kommentaar by languagepolicy@up.ac.za gevra het. U kan ook bykomende kommentaar hier onder voeg in die blokkie wat lui: “My bykomende kommentaar.” Ook dít word saam met u petisiebrief aan die universiteit deurgestuur.

Deel die petisieskakel met al u vriende op Facebook en Twitter en sorg dat ons tienduisende name verkry!

Nog iets: As die vormpie nie op u selfoon of tablet wil deurgaan nie, stuur bloot u naam en van aan: petisie@praag.org met “Tuks” in die opskrif.


Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.