Burkina Faso: Kroeg weer oop ná aanvalle

Deel op

Die kroeg in Burkina Faso wat internasionale nuus gehaal het weens Moslemgeweld, is weer oop.

Twee weke ná jihadistiese aanvalle in die Taxi-Brousse-kroeg waarin 30 mense dood is, het die kroeg weer sy deure geopen met personeel wat weier om in vrees te leef.

Die aanvallers het diplomate geteiken. Hulle het “ligte velle gehad” en nie ‘n inheemse taal gepraat nie. Een van Amnestie Internasionaal se fotograwe is doodgeskiet in die kroeg.

Die aanvallers het glo die lyke geskud om seker te maak hulle is dood.

“Ek draai die klank op om te wys hulle kan ons nie daarvan weerhou om te leef, bier te drink en pret te hê nie,” het die plate­joggie Kader Aristide Pare gesê terwyl hy musiek vir ’n yl skare gemaak het.

Die Taxi-Brousse het Saterdag heropen, met alle tekens uitgewis van die bloedbad op 15 Januarie toe die kroeg midde ’n aanval deur gewapende mans op die nabygeleë Splendid-hotel en die Cappuccino-kaffee was.

Al-Kaïda het in die Islamitiese­ Maghreb (AQIM) verantwoordelikheid vir die aanval aanvaar.

Daar was egter meer sekswerkers by die toonbank as klante.

Burkina Faso het intussen sy energievoorsiening dmv murabaha , Moslembefondsingsmodel, in plek gestel.

Katoenboere het ook ‘n eis teen Monsanto ingestel van $280 miljoen weens die lae gehalte vesel wat die GM-gewas lewer.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.