ISIS beplan aanvalle op EU ‘sagte teikens’ vanuit asielkampe

Deel op

Die Islamitiese Staat beplan glo spesiale terreuroperasies op “sagte teikens” in Europa in die vlugtelingkampe op Europese bodem en Frankryk is die land wat die grootste risiko loop, het die misdaadagentskap van die Europese Unie gesê.

Die model is die gelyktydige skietery by verskeie plekke in Parys in November waar 130 mense omgekom het, met die meeste van die bloedvergieting in ‘n konsertsaal in die ooste van Parys, het ​​Europol verklaar.

Dit is moontlik dat soortgelyke operasies “tans beplan en voorberei word,” het Europol gesê in ‘n verslag wat vrygestel is Maandag tydens ‘n vergadering van EU-ministers in Amsterdam.

“Die wye verskeidenheid van moontlike teikens in kombinasie met ‘n opportunistiese benadering van plaaslik gebaseerde groepe skep ‘n groot verskeidenheid van moontlike scenario’s vir toekomstige terroristebedrywighede.”

Terwyl Sirië die middelpunt bly, het die Islamitiese Staat “kleiner skaal” oefenkampe in die EU se 28 lidlande en in die Balkan vir groter taktiese vryheid geskep, sê Europol.

Frankryk het geen bewyse van terreurindoktrinasiekampe op sy grondgebied nie, het die minister van Binnelandse Sake Bernard Cazeneuve aan verslaggewers gesê.

Terwyl die bedreigingsvlak “hoog” in Europa bly en “uiters hoog” in Frankryk, het hy gesê die Europol-assessering voeg niks by tot wat Frankryk reeds bekend gemaak het nie.

“Die probleem is nie nasionaal nie, dis Europees, dit is globaal,” sê Cazeneuve. Hy word gerugsteun deur inisiatiewe om wapenhandel, paspoortbeheer van alle reisigers na Europa en kriminele databasisse strenger te beheer.

Die “sagte teikens” sluit infrastruktuur soos elektriese verbindings, kernkragsentrales of vervoernetwerke in, het Europol gesê.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.