Brief: Kabeldiefstal laat helfte van Koster sonder krag; munisipaliteit skuld te veel

Ongeveer die 20 Desember 2015 steel hulle ‘n ondergrondse hooflynkabel in Koster wat omtrent die helfte van Koster kragloos laat.

Die munisipaliteit het nie geld om die kabel te koop van hulle gereelde verskaffers nie omdat hulle derduisende rande skuld aan die verskaffer.

Een van on belastingbetalersvereniginglede wil toe die kabel uit sy eie sak betaal maar die verskaffer dring toe daarop aan dat hy die raad se hele rekening betaal dan sal hulle ‘n kabel aan hom voorsien. Ek dink u weet wat hy toe vir hulle gesê het.

Hy koop toe ‘n kabel vir R 25 000,00 by ‘n ander verskaffer aan en gee dit vir die raad om te installeer.

Die persoon self het nou onlangs by sy huis en fabriek sonpanele opgesit wat saam met die son beweeg en dit het hom R3 500 000,00 gekos, maar hy is nou totaal onafhanklik van Koster se krag.

As dit nie was vir sy welwillendheid nie sou ons steeds sonder krag gesit het.

– Carel van Heerden, Koster

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.