Strenger Amerikaanse wetgewing kan leeujag knou

Deel op

Strenger nuwe Amerikaanse wetgewing rakende die invoer van leeu-trofeë gaan ’n beduidende impak op die Suid-Afrikaanse toerismebedryf hê.

Dit is volgens Melville Saayman, toerismekenner verbonde aan die NWU se Potchefstroomkampus.

Sy kommentaar aan OFM volg nadat dit bekend gemaak is dat die nuwe wetgewing op 22 Januarie in werking sal tree.

Saayman meen dit gaan ’n direkte invloed hê op die inkomste wat gegenereer word uit jag, veral omdat leeus so gesog vir trofeë is.

“Dis eintlik ons grootste bron van inkomste as jy na enkele items kyk. So dit gaan vir seker ‘n invloed daarop hê. Ek dink wat amper vir my nog meer belangrik is, is die feit dat as Amerika hierdie tipe van aksies loods, het dit gewoonlik ‘n afwentelingseffek op ander lande.

“So ons kan dalk sien dat meer lande so ‘n tipe van reaksie gaan toon, wat dan natuurlik die effek baie groter gaan maak as wat ons dit op die oomblik gaan voel.”

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.