Tuks kry interdik teen oproermakers

Deel op

Die Universitieit van Pretoria het Dinsdag ‘n dringende interdik bekom teen oproermakers wat registrasie by die universiteit probeer ontwrig.

“‘n Dringende interdik is teen betogers se onwettige optrede gekry sodat die situasie onder beheer gebring kan word om studente wat hard gewerk het by die universiteit toe te laat – baie van hulle moes ver reis,” het woordvoerder Anna-Retha Bouwer gesê.

Swart skoonmakers en aanhitsers het toegang tot die Hatfield-kampus gekry waar hulle die Studentedienssentrum gevandaliseer het.

Die oproer is glo gereël omdat die universiteit van uitkontraktering gebruik maak, alhoewel swart moeilikheidmakers dit voorhou as ‘n onderrig-kwessie.

Die universiteitsbestuur en belanghebbendes het ingestem om die griewe aan te hoor om die hernude veldtog van vernielsug te ontlont.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.