Die PK-juigkommando verbaas deur honde wat op hul agterbene loop

‘n Smous van gemorsmusiek, ene DJ S’bu, maak anderdag die wilde bewering dat ‘n swart matrikulant, Mpho Mokoena, kwansuis 100% in al sy vakke tydens sy 2014 matriekeindeksamen sou behaal het. Beide die pers en sosiale media soos Twitter raak toe natuurlik buite hulself van die opgewondenheid. Geniale swartes bestaan tog! Hoera! Prys die gode van politieke korrektheid!

Helaas is die werklikheid toe nou nie heeltemal so wonderlik as wat Twitter of die pers wou glo nie. Die waarheid kom toe uit: Mnr Mokoena het inderdaad sewe onderskeidings behaal, maar beslis nie met 100% in elke vak nie. Sy Engels was net-net bo die 80%. Amper elke meerderheid-blanke staatsskool het egter jaarliks blanke matrikulante wat sy prestasie oortref, wat onderskeidings in meer vakke as hy behaal. Voorts sou ek uiters verbaas gewees het as daar nie veel meer swart uitblinkers soos mnr Mokoena bestaan nie. Daar is immers tien maal meer swart matrikulante as blankes.

Nietemin is dit opmerklik hoe die media op loop gegaan het met die leuen. Vat so, julle rassiste! Sien, swartes ís tog slim, is die onsubtiele subteks wat die juigkommando uit een keel sing.

So ook basuin die Suid-Afrikaanse weergawe van Prawda, News24, dit uit dat ‘n Soshanguvese skool ‘n slaagsyfer, en wag hiervoor, van ‘n hele 94% behaal het, en dat die skool se ouers en “lênnas” jubel hieroor. Verskoon my as ek nie noodwendig buite myself raak van die opgewondenheid nie. Het Prawda24 wel die moeite gedoen om bykans elke Afrikaanse skool naby Soshanguve in Pretoria te gaan besoek, sou die propagandiste wat hulself as joernaliste voordoen, bevind het dat baie sulke skole byna jaarliks 100% as slaagsyfer behaal, amper op ‘n roetinegrondslag. Geen voëltjie fluit egter daaroor nie, en veral nie Prawda24 se juigkommando nie.

Hierdie tipe ophemeling van alles wat selfs vaagweg ‘n swart prestasie is, is geensins beperk tot die akademie nie. Judith February, ‘n navorser by die Instituut vir Sekerheidsstudies, skryf vir die Daily Maverick, George Soros se propaganda- en witskuldblad, ‘n emosionele hagiografie oor Temba Bavuma, ‘n swart kolwer vir die Proteablommetjies, wat per ongeluk ‘n honderdtal op ‘n uiters mak Nuwelandse kolfblad behaal het. Met trane wat wil-wil biggel oor haar pofferwangetjies, só oorstelp is sy, beskryf Me Februarie vir Bavuma as “the son of our soil.” Dit is seker nou in teenstelling met AB de Villiers, die wêreld se voorste kolwer, wat skynbaar nie ‘n seun van die Suid-Afrikaanse aarde is nie. Te wit en te Afrikaans, miskien? So ook rep sy geen woord nie oor die Engelse kolwer, Ben Stokes, wat 258 lopies op dieselfde mak kolfblad binne ‘n rekordtyd gemoker het.

Ek moet egter hier ‘n bekentenis maak: Ek hou van hierdie soort ophemeling van dít wat vir ons as Afrikaners eintlik doodgewoon is. Ons verwag dat daar talle toppresteerders in Afrikaanse staatsskole gaan wees. Ons verwag ‘n 100% slaagsyfer. Ons verwag sporttalent soos AB de Villiers s’n.

Die ophemeling van die ordinêre deur Prawda24 en me February weerspreek, sonder dat hulle dit eens besef, hul eie kultus van politieke korrektheid. Ten spyte daarvan dat die PK-juigkommando hulself hard probeer oortuig dat almal oor presies dieselfde talente en aanleg beskik, word hulle tog telkens uit die veld geslaan wanneer hul PK-geloof, al is dit kennelik dmv enkele, verdwaalde voorbeelde, reg “bewys” word.

Soos die Engelse skrywer, Samuel Johnson, dit egter sarkasties gehad het oor vrouens in die preekstoel: “”Sir, a woman’s preaching is like a dog’s walking on his hind legs. It is not done well; but you are surprised to find it done at all.”

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Ou Transvaal

  Vir n konstante onderpresteerder is enige suksessie n sege omdat hulle weet dat die moontlikheid om dit te herhaal nie weer sal realiseer nie.

  • G

   Vir die res is hulle wange sewe bar gepomp omdat hulle so blerrie sleg is met alles.

 • Guest

  This video has been blocked by the German government and is unavailable in other parts of Europe, by walking dogs: https://www.youtube.com/watch?v=tzJMmtxgPPs

  • Rooikop

   Een van die bittermin staatshoofde in die wêreld wat sin praat.

   • G

    Want hy is nie onder die invloed van daardie een godsdiens wat niemand mag kritiseer nie.

    • jan

     Hy is ‘n Christen en het die hele Marxsistiese Sovjet verander in 80% ortodoks Christene.
     Maar hy moet versigtig skaak speel want hulle het 15% Moslems in Rusland.

 • Pale male

  Soos gewoonlik stem ek met die strekking van u betoog saam. Ek dink egter die verwysing na vroulike predikante en hulle prediking is ongevraagd in die konteks van u artikel. Ek kan in die Nederduitsch Hervormde Kerk van Afrika, om net een kerk by name te noem, na die totale korps vroulike predikante verwys wat u swak, anglofiele en seksistiese aanhaling in die ban doen. (Anglofiel? Ja, u haal ‘n Engelse skrywer aan… Mooi gedink!)

  Terwyl ek nou aan die gang is – ek merk baie dikwels opmerkings in die gastedeel van die plasings op wat spreek van teologiese onkunde. Onder die emosionele respondente (soos ons almal by tye is), kan dit sekerlik verskoon word en behoef dit nie verdere kommentaar nie.

  Dit sou egter ‘n kwade dag wees as die rykdom, diepte en reikwydte van die Teologie as geesteswetenskap in ‘n artikel deur ‘n nie-teoloog onder skoot kom. Uit wat ek tot hiertoe gelees het in die korpus artikels op die werf, het dit nie gebeur nie.

  • Kalium_Chloraat

   Die profete van die Ou Tentament en die apostels van die Nuwe Testament was nie-teologies opgelei en nie-geestenswetenskaplik (is daar ooit so-iets) gewees en tog staan hul getuies al lank. Die enigste teologies opgeleide apostel van die Nuwe Testament moes eers die oorspronklike Damaskus-ondervinding ondergaan voordat hy groot dinge gedoen het. God het nie apostels nodig wat geleer het om die Skrif se geskiedenis binne post-modernisme te herinterpreteer nie.

  • Laura van Rensburg

   Dit sou egter ‘n kwade dag wees as die rykdom, diepte en reikwydte van
   die Teologie as geesteswetenskap in ‘n artikel deur ‘n nie-teoloog onder
   skoot kom.

   Snert, bog en twak. Jy redeneer nou soos die Katolieke in die middeleeue, wat gemeen het die teologie is net vir die geleerdes beskore. Ek as gelowige wil niks met teologiese snobs uit te waai he nie. Voorts – as gewone mense nie ‘n mening oor jou soort snobgodsdiens mag uitspreek nie, gaan jou kjerk maar bitter leeg wees.

   • jan

    Gewone mense wat vroulike teoloë as ingelse sirkushonde beskryf is ‘n alias van die dekades oue satanistiese anti-Afrikaner psy-ops van die NP.
    Waaksaam se poepe ‘ ander kawwer’ van die katel.
    Alles was goed van die artikel tot en met daai f simpel misplaaste breinpoep op die einde.

    • Andries Benade

     Samuel Johnson het NIKS met die NP uit te waai gehad nie, jou dom etter. Hy is reeds in 1784 dood. Ek stem saam met vorige kommentare. Jy is een van daai tipes wat met ‘n tinfoeliehoed op sy rasende koppie rondloop. Mal soos ‘n haas.

     • jan

      Julle raak nou net so senuwee-agtig en kleinserig vir kritiek soos die ANC oor julle Godverlate leegheid. So hempie-raak-my-gatjie-nie? Hmm?

      Ek verwys spesifiek na hierdie soort psy-ops tegniek van polemiek drywery waarmee Naspers vir dekades hope geld gemaak het. Matt Heyns die Makulu meester sommer vir die pret en die geld. ThysH Perskor ook – maar ek sien Thys het vir die eerste keer iets anders as oor godsdiens geskryf.
      Na 40 jaar ken ons die bollie se reuk. =breinpoepe.

      Een moerse inspirasie vir die Swartes van die Wit Base. – Hulle wil sommer die Nazis se voorbeeld met ons volg soos met die Jode – word berig.

      Praag kan gerus ‘n Balldrick – beurs/ medalje toeken aan die beste / slegste gotloenaar.

     • Andries Benade

      Jy kan op jou beurt vir jou plek in Valkenberg bespreek, dokter. Jou klein koppie raas ernstig.

  • Riaan Slabbert

   Gaan kerm by jou pale en male

  • Ray

   Teologie is so min ‘n wetenskap as wat sterrewiggelary ‘n wetenskap is.

   • jan

    Vir ‘n slim antigotter soos jy is dit die heldomste breinpoep denkbaar.

    • Ray

     Professionele sielkundige hulp is regtig nie so duur nie. Jy sal vind die wêreld is soveel meer kleurvol en sinvol as jy van jou kranksinnigheid genees word.

   • Kalium_Chloraat

    Teologie is deel van mense se wêreldbeskouing en wêreldbeskouing is die premis van elkeen se siening van wetenskap. Net soos die Christen se wêreldbeskouing sy siening van wetenskap beïnvloed, beïnvloed die ateïs se geloof (in dialektiese materialisme, naturalisme, ens) sy siening van wetenskap. Teologie en wetenskap KAN dus nie direk vergelyk word nie. Ateïste wil hierdie beginsel nie leer nie, want dan het hulle geen strooiman argument nie.

    • Ray

     Die valse keuse implisiet is bewussyn sonder bestaan teenoor bestand sonder bewussyn. Beide ignoreer die werklikheid. ‘n Studie van die werklikheid wat afhanklik is van jou wêreldbeskouing is absurd.

     • Kalium_Chloraat

      Bewussyn, wat is dit? en sover dit bestaan aangaan, bestaan jy (is jy) of word jy?

  • Maurice

   Absoluut jammer dat Manfred Samuel Johnson se sarkastiese opmerking oor vrouens aanhaal. Tipe opmerking wat net n ou fossiel kan maak!

   • Andries Benade

    Hoeveel vrouens staan in die bediening in die Susterskerke?

  • jan

   Uitstekende kommentaar – die hele Praag se probleem – vals boodskappe.
   Ateistiese Polimiek propaganda soos NP Perskor/ Naspers psy-ops Net soos wat Waaksaam onder die katel sy eie knaters lê en lek.

  • Andries Benade

   Ek dink al julle dwepers mis die punt totaal. Die res van die artikel handel oor politiek-korrektes en spesifiek Naspers se joernaliste. Dit gaan glad, hoegenaamd nie oor godsdiens nie. Die laaste aanhaling gaan wel oor vrouens in die preekstoel, maar die bedoeling is sekerlik tog nie om ‘n debat oor vroulike predikers te ontketen nie. Ek is seker die skrywer het bedoel dat dit Naspers se joernaliste is wat verbaas is as ‘n swarte goed doen in matriek – die hond wat op sy agterbene loop in die titel verwys seker na swartes wat per ongeluk iets regkry wat die politiek korrektes nie verwag het nie. Mens noem dit ‘n metafoor, duh!

   Maar, hoe dit ook al sy, die malletjies sal hulle tog nie daaraan steur nie. Hulle verdraai alles om na hulle kranksinnige obsessie met ‘n paar verdwaalde ateiste te verwys. Knock yourselves out, then. Dweep maar lekker verder.

 • Riempies

  Ek sal nou regtig nie kla as daar n paar slim swartes erens uitkom wat tog die land kan regruk en nie korrupsie pleeg en onverantwoordelik met ons water ons belasting munisipaliteite ons paaie ons skole ons universiteite ons hospitale ons staatsdiens ons polisiediens ons weermag verkeerspolisie omgaan – werkskepping i.p.v. al die goedbeheerde poste deur blankes – af te neem en vir minder bekwame mense gee genoeg opgenoem van vele want ek is al klaar kortasem. Of het slimmegeit niks te doen met verantwoordelikheidsin en higiëne nie?

 • Piet

  ‘n Ou (in Amerika of Kanada) filosofeer vanoggend so in sy daaglikse bydrae op die internet: “We” are a Divine Spark housed in the body of an ape. That ape has a certain lifespan. When it ends, “we” disappear. But who’s to say that’s a bad thing?
  Lyk my as die ANC en sy liberale voorhoedes in plekke soos Media 24 hul “newspeak” afgerond en vervolmaak het filosofering soos deur bogenoemde taboe sal wees.

  • Kalium_Chloraat

   Dit sal taboe wees, want hulle kan nie verstaan wat hy bedoel nie.