ANC en DA bevorder anti-wit wedywering

Deel op

Die ANC en DA is besig om met te mekaar te wedywer oor wie die felste anti-wit kan wees.

Die regerende party het ‘n formele klag by die Menseregtekommissie teen die DA aanhangig gemaak, omdat hy meen dat die DA ‘n teelaarde vir rassiste – lees wittes – is.

Die DA is die party met die meeste wit kiesers.

Die ANC-woordvoerder, Zizi Kodwa sê hulle het gevra dat rassisme binne die party ondersoek word.

Die Menseregtekommissie het vroeër onderneem om alle klagtes te ondersoek, ongeag die oortreder se ras, maar dit is duidelik dat die MRK nie swart rassiste sal ondersoek nie, ten spyte van vrome ondernemings.

Kodwa sê die ANC het ook al verskeie strafregtelike klagte by die Hillbrow-polisiestasie teen indiwidue gelê. Dit sluit in die gewese DA-lid, Penny Sparrow en die DA-lede, Mike Waters en Chris Roberts.

Die DA het in reaksie gesê die party duld nie rassiste nie.

Intussen word meer as 120 000 swartes by die ANC se 104de bestaansjaarviering en die jaarlikse 8 Januarie-verklaring verwag.

Die geleentheid sal by die Royal Bafokeng-stadion buite Rustenburg in Noordwes gehou word. Die stadion het ‘n kapasiteit van 43 000, maar oorloopgeriewe is ingerig om die verwagte groot skare tegemoet te kom.

President Jacob Zuma sal die hooftoespraak lewer, waarin die regerende party se beleid vir die komende jaar uitgestippel sal word.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.