Geert Wilders vir die 3de keer aangewys as Nederlandse ‘politikus van die jaar’

Deel op

Geert Wilders is in Nederland verkozen tot politicus van het jaar 2015. De verkiezing wordt elk jaar georganiseerd door het tv-programma EenVandaag. De PVV-leider kreeg een kwart van de ruim 37.000 stemmen. Hij won ook al in 2010 en 2013.

Geert Wilders krijgt vooral erkenning voor zijn standpunten in de vluchtelingencrisis. “Als enige politicus heeft hij oog voor de zorgen die veel Nederlanders hebben over asielzoekers”, aldus een deelnemer aan de verkiezingen.

Ook is het zijn “vooruitziende blik”, die Wilders voor veel mensen dé politicus van het jaar maakt. Een deelnemer schrijft: “Door iedereen verguisd en als racist weggezet maar ondertussen zijn veel voorspellingen uitgekomen én neemt politiek Den Haag veel van zijn standpunten over om de kiezer terug te halen.”

Volgens EenVandaag kreeg de PVV-leider ook stemmen van kijkers die het politiek niet met hem eens zijn. “De rest houdt zich vaak stil en dat is nog erger”.

Jesse Klaver

Op de tweede plaats eindigde GroenLinks-parlementariër Jesse Klaver, sinds mei fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Hij kreeg 14 procent achter zich en stond duidelijk aan de leiding bij de jongeren. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem eindigde als derde met 9 procent.

Kort voor de bekendmaking van de uitslag riep Wilders, karakteristiek genoeg, nog dat alle vluchtelingen het land uit moeten. Hij deed dat in een kort debat in EenVandaag over het vluchtelingenprobleem. Klaver benadrukte dat politici de verantwoordelijkheid hebben om Nederland bij elkaar te houden.

Vorig jaar was ex-minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans winnaar van de verkiezing. Hij is nu Europees Commissaris.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.