SA beweeg na rommelstatus

Deel op

Die wêreld se twee grootste graderingsagentskappe sal na verwagting vandag hul jongste graderings van Suid-Afrika se soewereine skuldlas aankondig, het RSG berig.

‘n Afgradering deur Standard & Poor’s sal die land se kredietgradering tot onder beleggingsgraad – bekend as rommelstatus – te staan bring.

‘n Afgradering deur Fitch sal Suid-Afrika se gradering op een plek bo rommelstatus plaas.

Kenners sê die graderings kan ‘n impak hê op die land se ekonomie. Graderingsagentskappe het hul kommer uitgespreek oor Suid-Afrika se swak ekonomiese groei wat die regering se inkomste verklein en dus sy vermoë beperk om besteding aan te wakker.

Ontleders sê egter ‘n afgradering is ongegrond, wat dit duurder kan maak vir Suid-Afrika om geld in die buiteland te leen.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.