Gebou stort ineen in Pakistan

Deel op

Reddingswerkers in Pakistan het gister 99 mense lewend onder die puin uitgehaal nadat ’n fabriek in die stad Lahore ineengestort het, het AFP berig.

Talle ander fabriekswerkers is vermoedelik steeds onder die puin vasgekeer, met ten minste 18 mense wat gesterf en wie se liggame al verwyder is.

Die gebou het Woensdagaand in duie gestort, waarna die reddingswerkers met die hulp van soldate versigting deur die staal moes sny en hyskrane moes gebruik om die rommel te verwyder sodat hulle by die beseerdes kon kom.

Een van die vasgekeerde werkers het aan SAAMA TV gesê hy lê steeds onder ’n swaar ysterstaaf vasgepen en is baie dors.

Dit is nog nie ­duidelik hoeveel mense in die gebou was toe dit ineengetuimel het nie, maar reddingswerkers meen dit kan tot soveel as 200 wees.

’n 22-jarige fabriekswerker, Mohammad Navid, het aan AFP gesê die gebou het met ’n harde slag ineengestort en hy het bewusteloos op die grond geval. Toe hy ’n rukkie later sy bewussyn herwin, het hy gehoor hoe mense om hulp roep en skree.

Volgens Navid het kinders van so jonk as 12 jaar in die fabriek gewerk.

Die eens vier verdieping poliëster-fabriek, Rajput Polyester, is in die Sundar-nywerheidsheidsgebied aan die buitewyke van Lahore geleë.

Die vermoede is dat die gebou strukturele skade opgedoen het in die aardbewing op 26 Oktober waarin nagenoeg 400 mense in Pakistan en Afganistan omgekom het.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.