PRAAG-onderhoud met Kylie Thomas van Open Stellenbosch: ‘Ons daag blanke Afrikaneroorheersing uit’

Dr. Thomas, dit lyk asof u die ideologiese leidster van die “Open Stellenbosch”-beweging is wat, as ons dit reg verstaan, die universiteit heeltemal wil verengels?

Kylie Thomas: Ek moet ten eerste sê dat ek nie die ideologiese leidster van Open Stellenbosch is nie, maar saamwerk met vele merkwaardige studente wat wel ter tale is. Meeste van dié studente is swart wat ‘n moeilike tyd in Stellenbosch agter die rug het maar daar is verskeie studente wat blank en deel van Open Stellenbosch is, asook sekere lede wat blank is en Afrikaans praat. Al hierdie studente is daartoe verbind om maatskaplike geregtigheid te verwesenlik en dit is waarom hulle saamwerk. Die doelwit is nie om Afrikaans te elimineer nie maar om ‘n sekere vorm van blanke Afrikaneroorheersing aan die Universiteit van Stellenbosch uit te daag.

Hoe lank bestaan Open Stellenbosch reeds en wat was u rol in die beweging tot dusver?

Open Stellenbosch het in Maart vanjaar begin. My eie rol was tot dusver om studente te ondersteun, asook om navorsing te doen wat transformasie by die universiteit kan bewerkstellig. Ek stel belang in hoe universiteite gerig kan word maatskaplike geregtigheid in ons land teweeg te bring. Vir my beteken dit nie om enige deel van ons geskiedenis te elimineer of uit te roei of om enigiemand van dié gesprekke uit te sluit nie. Dit beteken beslis nie om een vorm van oorheersing met ‘n ander te vervang nie. In my klasse poog ek om ruimtes te open vir al my studente om hul sienings te stel en ek dink dat hull as jong Suid-Afrikaners sal hulle maniere moet vind om bo-oor alles te praat wat hulle steeds verdeel.

Hoe sien u die toekoms van Stellenbosch? Gaan dit ‘n hoofsaaklik swart, Engelstalige universiteit word?

Open Stellenbosch het die kwessie van die onderrigtaal by Stellenbosch geopper vanweë die wyse waarop dit funksioneer om swart studente van die universiteit uit te sluit. Vir my is die kernvraagstuk wat dit alles betref nie eintlik taal nie. Daar is heelwat mooi dinge in Afrikaans gedink, gesing en geskryf. Die kernvraagstuk gaan vir my om ongeregtigheid in ons samelewing en hoe ons dit kan oplos. Open Stellenbosch het ‘n beroep gedoen dat die Universiteitsraad ontbind moet word en dat ‘n forensiese ondersoek gedoen moet word na wat ons begryp korrupsie is in die wyse waarop die universiteit geruime tyd reeds bestuur word. Ek is van mening dat mense wat in die verlede vir menseregtevergrype en korrupsie verantwoordelik was nie leiers aan ons universiteite behoort te wees nie.

Dankie vir u belangstelling in die werk van Open Stellenbosch.

Naskrif: PRAAG het verskeie ander vrae aan dr. Kylie Thomas gestel wat nie beantwoord is nie, waaronder die vraag of daar antipatie jeens Afrikaners of Boerehaat in die geledere van Open Stellenbosch sou wees, asook of daar ‘n “verharding van die Engelse identiteit in Suid-Afrika te bespeur is”, met minder verdraagsaamheid teenoor Afrikaans of Afrikaners in die algemeen, veral noudat Engelstalige akademici die meerderheid selfs aan voorheen Afrikaanse instellings geword het.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Gustav

  ‘n Gesprek met ‘n progressluwe volg altyd dieselfde patroon: Hulle daal as’t ware van die morele hoëgrond neer om tussen ons sterflikes te wandel en strooi frases soos “geregtigheid,” “versoening,” “inklusiwiteit” en “gelykstelling” soos feetjiepoeier rond… totdat mens vra dat hulle moet onthul wat agter dié breinspoeluitdrukkings lê. Dan ontduik hulle die vrae, raak gemeen, noem jou ‘n rassis, hyg verontwaardig en, les bes, slaan op vlug. Kom aan, terg ‘n lib met die waarheid vandag. Dis pret!

  • Baasfrans

   Tipiese reaksies van iemand wie se bril nie van sy neus af kan val nie, want daar is ‘n “natuurlike” holte om dit daar vaste hou Kylie draai ‘n bietjie dwars dat ons jou ware kleure kan sien..

 • Antonie Geyser

  Ek dink nie daar is n afrikaner oorheersing nie, maar dit is n historiese afrikaner universiteit wat nou bedreig word deur liberales en swart oorheersing

 • Kaylee van Yken

  Hmm, natuurlik sal sekere vrae onbeantwoord bly, maar ons is lank reeds bewus van die die ware feite.

 • Jared van Niekerk

  Thomas….wonder of sy ‘n lid van die Heilige Stam is? Sou nie verbaas wees nie.

  • Edkrause

   Snaaks, ek dink nou net aan dieselfde ding. Wonder of iemand vir ons kan laat weet?

   • Guest

    Affirmative. She’s not an English Thomas. She’s a member of the Tribe.

    • G

     Van die Uitverkore Stam?

     • Guest

      Yes, the white racist supremacist Tribe hell bent on word domination by unleashing the Zombies on us.

 • Karel Combrinck

  ‘n Mens wil haar probeer ernstig opneem, want sy het minstens ‘n paar van Praag se vrae beantwoord. In werklikheid is sy maar net ‘n prototipe van die klassieke Afrikanerhater. “Swart studente word deur Afrikaans uitgesluit”. Ag foei tog. En waarom sou swartes dan nie deur Engels ook uitgesluit word nie, hulle praat Engels tog net so vrot. En wat dan van Afrikaners wat deur Engels uitgesluit word of praat “almal mos Engels?”

 • Bad Moon

  Hierdie karakters voel bedreig. Bedreig in die sin dat hulle besef dat Afrikaanssprekendes en Afrikaner / Boere baie meer intelligent is as hulle. Sodra die engelse aanspraakmakers sien dat hulle dit nie gaan maak nie, begin hul nonsens met klas boikotte en stakings. Vernietig ook alles wat dan voorkom. Tipies kenmerkend van ‘n idiotiese aapagtige helhond wat alles deur sy gaai trek. Dit verbaas my nie dat Kylie Thomas my sulke oningeligte, intelektueel gestremdes aansluit nie, want sy praat miskien Afrikaans maar is eintlik engels. Dit is juis die engelse wat hierdie situasies al in die verlede geskep het en nou weer doen.

 • Rooikop

  “Ongeregtigheid in ons samelewing”
  “Maatskaplike geregtigheid”

  “Menseregtevergrype”
  Hierdie is die “mooi woordjies” – wat gebruik word om Afrikaans en die Afrikaner mee by te kom. Asof ons verantwoordelik is vir andere se wanprestasie. Kon hierdie anderes nie ook vir hulleself opstaan nie? Die Engelse het die Afrikaners in hierdie land soveel keer onderdruk, ons tot in die grond in gedryf en elke keer het ons weer opgestaan en weer gebou. Hoekom kon die anderes nie dieselfde vir hulleself doen nie? Hulle het hulle tuislande gehad – hoekom het die hoofmanne nie plangemaak nie? Ek weet ek verwag westersgedrewe denke van die hoofmanne – net so verwag hierdie spul sotte dat hierdie sogenaamde nuwe “gelykheid” vrede sal bewerkstellig.

  Die rol van die engelse in wêreld chaos gaan nog op die lappe kom – wel almal weet daarvan maar omdat engelse en daarmee ook hulle amerikaanse proksie die wêreld regeer kan niemand opstaan teen hulle nie. Die duitsers is gevoeter oor wat hulle met die jode aangevang het, tog is die engelse verantwoordelik vir veel groter menseregtevergrype deur die eeue en NIEMAND REP ‘N WOORD DAAROOR NIE.

 • Karel Combrinck

  Waarom sou dit nou “ongeregtigheid” wees as mense in Afrikaans klasgee en klasloop? En waarom kry ek die nare gevoel dat die mense wat hulle skuldig gemaak het aan “menseregtevergrype en korrupsie” noodwendig Afrikaners sal moet wees? Hierdie puisiemeisie is alweer een van dié wat vir haar ‘n plekkie in die geskiedenis probeer oopskrop sodat die linksdekadente media haar tot ‘n “baanbreker” en “simbool” kan maak van “geregtigheid” op Stellenbosch.

 • boerseun

  Mense soos sy is nuttige idiote vir die kommunistiese regime. Besef sy nie dat sy ook uiteindelik deur die swart krokodil opgevreet gaan word nie? Dat sogenaamde intelligente wit mense so dom en naief kan wees, is steeds onbegryplik vir my. Milner se ideologiese kind. “War by other means, but still war.” Dr. Roodt was reg om die “dame” te pols oor Boerehaat, en die feit dat hierdie vraag onbeantwoord gelaat is, is ‘n veelseggende erkentenis.

 • Witbeer die liberal

  sy het tien katte by die huis, vreet wortels en woon saam n ander dame, of dalk is ek verkeerd. ook is sy teen enige kosmetiese grimering (sy kort n muhrse lot van dit)want dalk het n boom erens seer gekry.
  Aaaaag sies flippen tog, “hulle het swaargekry”. Crap man!! julle liberals glo daai snert en dis al.
  Listen baglady, takes you rooinek attidjude beck to vat crap kantree where you stil wirship a stupid fing on a frone. Fink they calls it Londin, ve capital of Pakistan. goes and bees liberal over vere.
  So, jy het seker n Doktors graad in pommie taal, maar onthou, dis al, jy bly n liberal, geestlike afwykings is al opgemerk by liberals. Nog n Ahmy Biehl, shame, julle leer nie. Ek dink Pommieland se taal moet nou Arabies wees.

 • Groot Boer

  Dr. Kylie Thomas,…… dr in WAT?????…. flok!, flok, FOLK! net weg asb jou liberaal!!

 • annwen

  As ek soos sy gelyk het dan sal eerder van n krans af spring …gemors.

 • Krisjan Lemmer

  Soos die mense van ouds geseg het ” niets hebbe iets geworre” . Die arme vrou het na jare van self internering,ongelooflike lang ure van studeer [daar was nie veel anders om te doen nie en die bure se kinners het gekla die vrou is vreesanjaend onaantreklik] , ontdek daar is selfs vir haar n plekkie in die son .Ja selfs n bleeksiel met n graad en n gemidelde IK kan help om die Afrikaner die afgrond in te help.Die enigste boggeltjie in die pad is om jou siel aan die liberale drek te verkoop en die nuwe wereldorde te dien. Hopelik sal ek nog jonk genoeg wees om die selfde vir sulke persone te doen as die groot donkerte oor ons kom.

 • FR2P

  This Jewish moron didn’t get the memo. The Russians are bombing the sh1t out of American stooges like herself in Syria. You’ll eat your words about Afrikaners dumb b1tch, fcuking around with the only guarantee for safety in black chaos.

  • Guest

   http://southfront.org/u-s-carrier-strike-groups-locations-map-oct-16-2015/

   The USA has pulled the aircraft carrier Theodore Roosevelt (CVN-71) out of the Persian Gulf and that, for the first time in many years, no US aircraft carrier will be patrolling these waters. In fact, there are currently no US aircraft carriers anywhere near the Middle-East.

   • jan

    Ek het ‘n spesmaas dat daai vliegdekskepe is bang vir die Russiese elektroniese wapentuig wat hulle radar en kom’s totaal gekondêm het op ‘n ander oorlogskip naby Krim so ‘n tyd gelede.

 • jan

  As enigeen mag dink dat die OGOD ateiste se veldtog / vendetta teen blanke Christen onderwys niks hiermee te doen het nie, dan kan julle maar gerus julle koppe laat lees.
  Die vure is aan die brand gesteek rondom Christen onderwys en opvoeding deur ThysH et al reeds donkie jare gelede al volgens sy eie getuienis. 40 jaar gelede al – met die moord op Verwoerd
  Uiters suksesvol is die Nero’s van ons Volkie.
  Dit het reeds ‘n momentum opgebou en sal nie meer gestop kan word nie.
  Die finale inploffing / melt down het begin.

 • Hans Onrust

  quasi intellectuele pseudo-moralistische cliches, geleidt door zelfgerechtigheid en bovenal steevast JAWEL…. racistisch. Altijd en overal zelf(s) op zoek naar een monopolie ook daar op.

  Wat een prachtige vrijheid met slikken of stikken voor de blanke Christen. En gestikt, of beter gewurgd, zijn er hier in deze vrije democratische anc sacp rechtstaat al ontelbaren. En Joe Slovo zou blij zijn met deze psychopatisch verbeten pupil.

  Wanneer grijpt een dergelijk zionistisch racistisch Ashkenazi übermensch hier nou eens de pen om een hymne te schrijven over de onderdrukking, verdrijving en het uitmoorden van een miljoen Christelijke Afrikaner/Boere ? In de trant van het bezingen van OGPU massamoordenaar Genrikh Yagoda onder ‘Pool’ Vyacheslav Menzhinsky, door Romain Rolland ?

  Is massamoordenaar en Genocide architect Slovo nog niet naast Ilja Ehrenburg verplicht te adoreren in Yad Vashem, Kylie ?
  Kom, ons pak die Talmud erby, en jaag zwart hier in deze inhumane racistische onderdrukkende schurkenstaat nog verder tegen wit op. De doden en verminkten zijn al 20 jaar ‘gewone misdaad’ en de onschuldige burgers die vòòr 1994 werden uitgemoord in terroristische aanslagen, moesten en moeten op de koop toegenomen. Door een er aan de haren bij gesleurde middelmatige buikspreekpop in ‘old major’ stijl, dus zonder mogelijkheid tot kritiek, te laten vieren door de intimiderende achterlijkheid. Uw vrijheid tot knechten en ophitsen heeft immers een prijs voor het ongelovige goyim wat niet in u en de uwen wil of kan ‘geloven’.

  Maar kijk nou hier in de bijgesloten draad/link. De ‘Joodse Gemeenschap’ opgedirkt met fanatische racistische rabbi’s (jawel, eigen scholen, eigen begraafplaatsen, eigen synagoges, eigen en andermans EXTRA beveiliging betaald door het goyim van her en der, en zoals hier een eigen stuk Nederland) in Amstelveen tegen Amsterdam Zuid aan, niet zo ‘open minded, tolerant, en zeker geen ‘ruimtes open’. Over ‘ongerechtigheid in onze samenleving’ op dit aardbolletje gesproken……..hehehe.

  Ook geen plek voor de vluchtende moslim naasten van de racistische zionistische übermensch in Israel. Als er al een luikje open gaat is dat van een Dolphin die er weer een kruisraket door lanceert richting Allepo.

  Uit Ethiopië werd alleen de Falasha in de 747 van El Al geladen om als loondienstslaven wat moordexpedities uit te kunnen gaan voeren ter wereldwijde ‘zelfverdediging’ van het zionistische racistische ‘heilige land’.

  http://nos.nl/artikel/2062717-joodse-organisaties-bezorgd-over-opvang-moslims-in-amstelveen.html

 • Vrystaat

  So dis nou maar reg om deur swart en engels oorheers te word??? Jou muhr!!! F** asseblief terug na die gat waar jy vandaan kom….Miskien kan ons iets leer by een sekere swart mens. Mohammed Ali. Die geveg teen George Foreman lank gelede. Net soos Ali, verdedig ons blanke Afrikaners net…die hele tyd….dis nou tyd dat ons aanval!!! Ons moet ophou rondsit en op webwerwe klets en begin saamwerk om terug te veg teen die kommuniste en ander peste in ons land.

 • G

  ‘Ons daag Afrikaner oorheersing uit ja, want ons steek so sleg af teen die Afrikaners, lae gespuis wat ons is. Dis al hoe ons sal beter lyk.’