AgriSA ‘verbaas’ oor 50-50-grondvoorstel

Deel op

Die uitspraak oor die 50-50-voorstel, die naweek tydens die ANC-hoofraadsvergadering, maak nie sin nie.

Dit, volgens AgriSA se Annelize Crosby, wat meen daar is in die verlede goeie vordering gemaak met die bespreking van dié kwessie, waarvolgens boere die helfte van hul plaas met werkers moet deel.

Sy sê die minister van grondhervorming en landelike ontwikkeling, Gugile Nkwinti, het in 2013 met ‘n voorstel gekom wat AgriSA in die geheel verwerp het. Nkwinti het later gevra dat hulle alternatiewe voorstelle op die tafel moet plaas.

Dié voorstelle is volgens Crosby in Maart vanjaar aan Nkwinti oorhandig en hy het ingestem dat die beleid oor ‘n tydperk van vier jaar getoets sou word, deur middel van loodsprojekte.

Crosby sê Nkwinti het egter tydens die naweek se hoofraadsvergadering gesê dat die 50-50 voorstel deur die ANC goedgekeur is.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.