Bruin Oregon-slagter pleeg selfmoord

Deel op

Die 26-jarige bruin skieter in die massa­skietvoorval by die Umpqua Community College in Roseburg in die Amerikaanse deelstaat Oregon het selfmoord gepleeg, volgens Amerikaanse owerhede.

“Die mediese ondersoek het bevestig dat selfmoord die oorsaak van die skieter se dood was,” het die Douglas-distrik se polisiehoof, John Hanlin, gesê.

Hy het gesê die bruinman, Christopher Harper-Mercer, was ’n student aan die kollege waar die massaslagting plaasgevind het.

Harper-Mercer wat minstens nege studente en lektore doodgeskiet het, is deur die hoofstroommedia as wit voorgehou.

Dit was Amerika se ergste voorval van massamoord vanjaar. Voor die jongste voorval is daar reeds 293 mense vanjaar in massamoorde in dié land gedood.

Die slagting het begin toe Mercer Donderdagoggend by ’n lesing­lokaal ingestorm en ’n lektor doodgeskiet het, waarna hy van die een ­lokaal ná die ander ­gestap en geskiet het. ­Angsbevange ­studente het probeer om die deure, wat nie kan sluit nie, toe te maak. Ander het op die vloer neergeval of agter tafels en stoele probeer skuil.

Pres. Barack Obama het egter sy woede teen die wit National Rifle Association (NRA) gerig.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.