EU-komitee vir minderhede kla oor ‘rassisme’

Deel op

Europa se komitee vir minderhede het kommer oor toenemende “rassisme” in Duitsland uitgespreek.

Voorbeelde is genoem van “verregse, anti-Islam betogings”, wat strydig is met uitsprake deur die land se leierskap dat sy grense vir duisende migrante oop is.

“Daar is kommerwekkende verwikkelinge van openbare manifestasies van rassisme en xenofobie,” het die Raad van Europa se komitee oor nasionale minderhede gesê in ’n verklaring wat in Straatsburg uitgereik is.

“Manifestasies van anti-Semitisme, anti-Moslem- en anti-immigrant sentimente asook aanvalle op asielsoekers is aan die toeneem,” lui die verslag.

Die verslag verwys spesifiek na die sogenaamde Maandag-optogte wat verlede winter deur die anti-Islamitiese­ Pegida-beweging gereël is.

Tydens die hoogtepunt het meer as 25 000 mense in die oostelike stad Dresden aan optogte deel­geneem, het AFP berig.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.