Poetin wil ‘inligtingsaanvalle’ deur skakeling verhoed

Deel op

Verslae van beweerde ongevalle onder burgerlikes wat veroorsaak is deur Russiese lugaanvalle in Sirië het na vore gekom, selfs voor Russiese vegvliegtuie vir hul eerste sending opgestyg het, het President Wladimir Poetin gesê en sulke disinformasie as “inligtingsaanvalle” beskryf.

“Ander lande voer bombardemente op Siriese grondgebied uit nou al vir meer as ‘n jaar,” het die Russiese president Donderdag gesê.

Hy het gewys daarop dat die VSA-geleide koalisie die Siriese lugruim telkens inval met geen mandaat van die VN of uitnodiging van Damaskus nie.

“Ons het so ‘n uitnodiging en ons beplan om teen terroriste-organisasies te veg en hulle alleen,” het Poetin bygevoeg.

Poetin het die wenslikheid van skakeling tussen die VSA en Rusland beklemtoon aangaande Sirië Hy het gesê ‘n meganisme moet geskep word vir die deel van inligting oor militêre optrede in Sirië.

Hy het gesê só ‘n skakeling sal vals verslae verhoed.

Intussen probeer die Angelsaksiese pers voorgee dat Rusland “gematigdes” aanval in Sirië, maar volgens dié media se eie verslae is daar nie gematigdes nie aangesien hulle byna almal oorloop na al-Qaeda.

Rusland val dus terroriste aan wat deur die VSA self as terroriste beskou word.

In ander Angelsaksiese mediaberigte word beweer dat die aanvalle nie op ISIS gemik is nie, maar vroeëre berigte maak melding van geweld teen homoseksuele deur ISIS op presies dié plekke waar daar beweer word ISIS is nie teenwoordig nie.

Om Russiese militêre mag in Sirië te projekteer deur lugaanvalle teen teenstanders van Bashar al-Assad te onderneem, het die Obama-administrasie in ‘n besonder slegte lig gestel.

Washington beskik tans oor geen goeie opsies om sake om te keer nie.

Teen die agtergrond van die Amerikaanse beleid wat die opkoms van die Islamitiese Staat vergemaklik het, het die Russiese leier ‘n geleentheid om met ‘n beperkte belegging maksimum opbrengste te lewer.

Intussen het senator John McCain, hoof van die Senaat Gewapende Magte-kommitee, aan CNN gesê dat CIA-opgeleide weermagrekrute getref is in die aanvalle.

“Ek kan absoluut bevestig dat hulle aanvalle teen ons Siriese weermagrekrute uitgevoer het wat gewapen en opgelei is deur die CIA, want ons het kommunikasie met mense daar.”

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.