Trump verbind misdaad aan ras in twiet

Deel op

Die Amerikaanse dooieboommedia is in die hoogste versnelling om Donald Trump se Twitter-uitlatings te probeer bekamp dat misdaad in die VSA hoofsaaklik deur swartes en Latynse immigrante gepleeg word.

Navorsing van die onlangse Amerikaanse Vonnisopleggingsdata-kommissie toon dat hoewel onwettige vreemdelinge net 3,5 persent van die Amerikaanse bevolking uitmaak, was hulle verantwoordelik vir 36,7 persent van die federale oortredings in die fiskale jaar 2014.

In 2009, was 57 persent van die 76 voortvlugtige moordenaars wat deur die FBI gesoek is, in die buiteland gebore (óf onwettige vreemdelinge of vreemdelinge met visums).

Sensusdata toon dat tronkstraf onder Latynse mans 157 persent hoër is as die aanhoudingskoerse van wit mans.

In 2008, skryf navorser Heather Mac Donald:

California, with one-quarter of the nation’s immigrants and its greatest concentration of Mexicans and Central Americans, is the bellwether state for all things relating to unbridled Hispanic immigration, including crime. The Children of Immigrants Longitudinal Study, conducted by sociologists Alejandro Portes of Princeton and Rubén G. Rumbaut of the University of California, Irvine, followed the children of immigrants in San Diego and Miami from 1992 to 2003. A whopping 28 percent of Mexican-American males between the ages of 18 and 24 reported having been arrested since 1995, and 20 percent reported having been incarcerated—a rate twice that of other immigrant groups. Anyone who speaks to Hispanic students in immigrant-saturated schools in Southern California will invariably hear the estimate that 50 percent of a student’s peers have ended up in gangs or other criminal activities.

In ‘n artikel in 2006 in die LA Times, het die LAPD-hoof William Bratton, verklaar:

The numbers reveal a wide racial divide regarding violent crime.

Blacks make up about 11% of the city’s population but account for 38% of all homicide victims and 29% of suspects, according to the statistics. By contrast, whites make up 30% of the population but account for just 6% of homicide victims and 2% of suspects. Latinos make up 47% of the population and constitute 50% of homicide victims and 66% of suspects.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.