Totale migrasie-ramp tref Duitsland

Deel op

Dat zich in Zuid-Duitsland door de massale illegale immigratie een ramp voltrekt, dringt nog niet tot iedereen door. Politici in Berlijn proberen de indruk te wekken dat Duitsland de komst van een miljoen asielzoekers dit jaar wel kan verwerken. “Wir schaffen das”, zei bondskanselier Angela Merkel (CDU): “Het gaat ons lukken”.

Maar dit is helemaal de vraag. Kijk naar een huilende vrouwelijke afgevaardigde uit Beieren, de zuidelijke regio die de zwaarste klappen moet opvangen. Op een bijeenkomst van haar sociaal-democratische partij, de SPD, in Berlijn, waar zo’n driehonderd regionale en lokale SPD-politici hun hart kwamen luchten over de onhoudbare toestanden in hun gemeentes en regio’s, deed een moedige Brigitte Meier behalve emotionele ook zeer verontrustende uitspraken. “De openbare veiligheid is in het geding!”, zegt zij, nee, roept zij naar de zaal.

Kijk en huiver. Dit is een opname van een besloten SPD-bijeenkomst in de Rijksdag. Die vrou is in trane!

Vertaling uit Duits:

“Er moet iets veranderen. Stelt u zich voor wat dit veiligheidstechnisch allemaal betekent. Het Oktoberfeest begint, met 7 miljoen bezoekers – Ik heb het hier over een acuut veiligheidsprobleem! – dit kan het hoofdstation van München helemaal niet meer aan!

Er kwamen de afgelopen twee weken 55.000 mensen naar München, 55.000, en we konden de treinen niet meer doorsturen omdat jullie, uit de andere regio’s, die vluchtelingen weigerden. Op Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen na! Dank daarvoor!

Als dit zo doorgaat dan kunnen we de openbare veiligheid niet meer garanderen. Als het ons niet gaat lukken… We hebben ons al afgevraagd bij Sociale Zaken in München of we misschien de noodtoestand moeten uitroepen, net als bij overstromingen. Maar dat was al nutteloos geweest in dit geval, dat stadium zijn we al voorbij. Alle hulpdiensten waren al gemobiliseerd, misschien hadden we nog twee dagen nieuwe bedden en tenten kunnen krijgen.

Zelfs dat helpt ons dus niet meer. Daarom zijn we zo ongeduldig.

De vraag hier is: erken wat zich in Passau, Rosenheim en München afspeelt! Kom zelf kijken wat er bij ons aan de hand is. De situatie in het zuiden van deze republiek zal snel veiligheidstechnisch buiten controle raken. We wilden de Olympiahal openen, maar we wisten niet eens hoe en met wat. Er waren geen bedden en dekens, we zochten al naar luchtbedden, we hebben via vrijwilligers die spullen bij elkaar moeten zoeken.

En met wie? Het Technisches Hilfswerk, het Duitse Rode Kruis, ze konden niet meer, die mensen waren aan het einde van hun krachten, We hebben notabene het leger in moeten schakelen!

Dat is de stand van zaken in Beieren, overal. In Passau, in Rosenheim en München.”

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.