Hongarye dryf migrante met waterkanonne terug

Deel op

Hongaarse onlustepolisie moes waterkanonne gebruik om fortuinsoekers terug te dryf in Horgos, ’n grensdorp tussen Hongarye en Serwië.

Europa se 20 jaar lange paspoortvrye Schengen-sone loop die gevaar om in duie te stort, met Duitsland wat grensbeheer by sy grens met Frankryk verskerp het.

Moslems wat desperaat is om ’n weg om Hongarye se grens­heining te vind, het begin om in Kroasië in te beweeg.

Verskeie Europese lande het hul grensbeheer versterk in die lig van die ongeëwenaarde toestromingskrisis. Dit bring die beginsel van vryheid van beweging oor grense, een van die steunpilare van die Europese Unie, in gedrang.

Hongarye het intussen beraam dat soveel as 35 miljoen immigrante uit onstabiele streke Europa sal kan bereik.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.