Polisiebeampte wat glo dossiere steel vas

Deel op

‘n Bloemfonteinse polisiebeampte, wat na bewering dossiere uit die plaaslike landdroshof gesteel het, sal op 28 September weer in die hof verskyn.

Polisiewoordvoerder, Chaka Marope, sê die 43-jarige Patricia Pitt van die Parkweg-polisiekantoor en ‘n plaaslike sakeman, Thulani Qhiti, is Maandag in hegtenis geneem kort nadat Pitt glo onder valse voorwendsels vyf dossiere geneem het.

Sy het haarself na bewering voorgedoen as ‘n lid van die eenheid teen gesinsgeweld en seksuele misdrywe en vir kinderbeskerming (GKS), wat die betrokke dossiere ondersoek.

Marope het bevestig Qhiti word in een van die gesteelde dossiere weens beweerde verkragting ondersoek.

Pitt is op borgtog van R3 000 uitgelaat, terwyl Qhiti se borgtogaansoek nie toegestaan is nie.

Albei die beskuldiges staan tereg op aanklagte van diefstal en dwarsboming van die gereg.

Qhiti staar ook ‘n aanklag van verkragting in die gesig.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.