Polisiebeampte kry borg na gewapende roof in uniform

Deel op

‘n Polisiebeampte van Theunissen wat die naweek by sy huis in hegtenis geneem is in verband met ‘n gewapende rooftog verlede maand, is uit op borg.

Die swart beampte is Woensdag in die plaaslike landdroshof op borgtog van R5000 uitgelaat.

Vrystaatse polisiewoordvoerder, Ian Gaobepe, sê die 28-jarige Diphaphang Mokoena, wat verbonde is aan die polisie se gemeenskapsdienssentrum, staan tereg op aanklagte van poging tot moord, gewapende roof en ontvoering.

Hy het glo op 13 Augustus omstreeks 19:00 ‘n plaaslike winkel beroof en ‘n Ethiopiese winkeleienaar met sy amptelike vuurwapen aangehou, ontvoer en aangerand.

Gaobepe sê Mokoena was in sy uniform geklee tydens die rooftog waarna hy die winkeleienaar agter in ‘n polisiebakkie gegooi het. Mokoena het toe die erg beseerde man vir dood by Meloding in Virginia gelaat.

Hy het hom glo erg aangerand met sy vuurwapen. Geld, sigarette en selfoonlugtyd alles ter waarde van R5 000 is gesteel.

Mokoena verskyn weer op 30 September in die hof.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.