Beesboer se moordenaars nog op vrye voet

Deel op

Die polisie in Noordwes soek steeds na vier rowers in verband met die moord op ‘n beesboer van Potchefstroom.

Die 68-jarige Koos van der Leeuw is op 18 Augustus in die Mediclinic Sandton dood nadat hy vroeër die oggend in ‘n rooftog by die Potchefstroom Abbatoir geskiet is.

Polisiewoordvoerder, Pelonomi Makau, sê die polisie volg alle leidrade op.

‘n Herinneringsdiens vir Van der Leeuw is Dinsdag, presies ‘n week na sy skietdood, in die plaaslike NG kerk Suiderkruis gehou. Die kerk was stampvol.

Van der Leeuw is voor sy vrou Marietjie en ‘n sakeman van Krugersdorp geskiet nadat hy en die man glo vir ‘n kontanttransaksie ontmoet het. Marietjie was in hul bakkie toe die skote geklap het. Makau het vroeër gesê vier skote is op Van der Leeuw gevuur. Een daarvan was in die kop.

Sy sê die skietery het gevolg nadat een van die rowers geld geëis en ‘n onbekende bedrag geld en ‘n selfoon by die sakeman afgeneem het. Van der Leeuw het uit sy bakkie geklim om te help.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.