LUR dagvaar koerant vir naamskending

Deel op

Die voormalige Vrystaatse LUR van Sport, Kuns en Kultuur, Dan Kgothule, dagvaar die Vrystaatse koerant, The Weekly, vir R250 000 vir naamskending.

Dit nadat dié weeklikse koerant tydens Kgothule se termyn, in ‘n artikel in Augustus 2010, berig het dat sy senior personeel oor sy gedrag kla; ook dat Macufe onder sy leierskap geen wins toon nie en dat Pacofs in chaos gedompel is.

Premier Ace Magashule het Kgothule verlede jaar die trekpas gegee.

Sy regsverteenwoordiger, Hennie Stander, sê Kgothule wil met die hofsaak sy eer en waardigheid herwin.

Die saak dien voor regter Albert Kruger in die hooggeregshof in Bloemfontein en is vir drie dae op die rol geplaas.

Kgothule het vanoggend aan die hof gesê dat hy tans werkloos is terwyl hy sy studies voortsit by Kovsies en die SUT.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.